Het Hof in Bergen weer open na grondige renovatie

Na een grondige restauratie van 18 maanden gingen de poorten van Het Hof in Bergen op 29 augustus weer officieel open voor gasten. Het eeuwenoude landgoed is aangelegd in 1643 en staat op de monumentenlijst van Nederland.
 Het Hof in kunstenaarsdorp Bergen is vooral een plek om samen te komen, met vier zalen, een restaurant, een wijnkelder, de moestuin en twee aanliggende tuinen. De Nederlands ontwerper Edward van Vliet heeft de nieuwe styling van het pand op zijn naam staan, waarbij hij ervoor heeft gezorgd dat iedere ruimte op een eigen manier tot z’n recht komt.

Zo hebben beide meeting ruimtes een bijzonder behang, zonder repetitie, dat het gevoel geeft dat je in een schilderij zit. De namen van de ruimtes refereren naar de structuur van het landgoed die gebaseerd is op harmonische samenklanken in de muziek. De grote terts kan opgesteld worden van 20 personen in U-opstelling tot 50 personen in theateropstelling. De kleine terts kan opgesteld worden van 12 personen in U-opstelling tot 24 personen in theateropstelling. Het Hof beschikt eveneens over twee boardrooms: harmonie en kwint. In beide ruimtes staat een grote ovale tafel, maximaal geschikt voor 10 personen.

Het Hof kijkt uit over de groene omgeving waarin het pand zich bevindt. De moestuin leent zich voor een goed gesprek in de buitenlucht of voor een kookworkshop, waarbij de kersverse groenten zelf geplukt mogen worden.

Het Hof in Bergen
De moestuin van Het Hof in Bergen