Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol is open

Hilton Hotels & Resorts heeft op 17 december het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol geopend. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert. Het gebouw is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.
 Het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Mecanoo creëerde in samenwerking met de Britse interieurontwerpers The Gallery HBA het iconische kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak. Nederlandse designinvloeden zijn herkenbaar aanwezig in de openbare ruimtes en in de hotelkamers. De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Zo biedt elke hotelkamer iets authentieks en couleur locale.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste Conference Centre op de  luchthaven, met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen en state-of-the-art audiovisuele voorzieningen. In de open ruimte van het atrium is Hiltons unieke nieuwe lobbyconcept van multifunctionele ‘eilanden’ zichtbaar, met onder meer receptiegedeelte, lounge en bar. Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge. Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt als eerste in de Benelux over een eforea spa, Hilton’s wereldwijde spa-concept, en over een 24-uur Fitness Centre dat alle gasten de mogelijkheid biedt voor een optimaal fit verblijf.

 

Food & Beverage

Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. In Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, kunnen gasten – al sterren tellend door het glazen dak – kiezen uit een groot aanbod van gins en jenevers. Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt authentieke grill gerechten en Aziatische specialiteiten, bereid van pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot ca. 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.
 
Hilton Amsterdam Airport Schiphol ligt aan Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol, direct naast het oorspronkelijke Hilton Schiphol, dat vorige maand de deuren sloot en zal worden ontmanteld. Het hotel is eenvoudig bereikbaar vanaf de luchthaven via een overdekte traverse en met de auto vanaf de A4. Het hotel beschikt over een eigen parkeergarage voor 138 auto’s.