General Managers Hilton Nederland

Hilton compenseert CO2-voetafdruk van meetings in haar Nederlandse hotels

Hilton biedt sinds 21 april in haar Nederlandse hotels de mogelijkheid om van meetings op het milieu te verminderen door koolstofdioxidecompensatie zonder bijkomende kosten. De Hilton hotels in Nederland werken daarvoor samen met South Pole Group.

De CO2-voetafdruk van alle vergaderingen en evenementen met tien of meer gasten zal gecompenseerd worden door investeringen in verschillende projecten die bijdragen aan het behalen van de Hilton’s ‘Travel with Purpose’ 2030 doelen. Deze projecten variëren van het (her)planten van bossen tot natuurbescherming en het opwekken van schone energie.

Lightstay

Hilton gebruikt LightStay om het verbruik van energie, water, koolstof en afvalstoffen van een vergadering te berekenen. LightStay is een platform van Hilton Worldwide, dat gebruikt wordt om de milieu- en maatschappelijke impact te meten. Als pionier in de gastvrijheidsindustrie, berekent LightStay de geschatte CO2-voetafdruk van het evenement.

Gedeelde ambities

Erwin Verhoog, Vice President, Operations Continental Europe, Hilton: “Onze gasten zijn net zo betrokken bij het verminderen van hun milieubelasting als wij, en wij dragen graag een steentje bij om deze gedeelde ambities te ondersteunen met deze samenwerking. Onze hotels zijn gedreven om ervoor te zorgen dat hun hotel zo milieubewust mogelijk opereert en dit project is een volgende stap in onze toewijding hieraan, door het leveren van klimaatneutrale vergaderingen zonder bijkomende kosten voor onze gasten in Nederland.”

Hilton hotels in Nederland

Klimaatneutraal vergaderen is beschikbaar vanaf 21 April 2021 voor evenementen met tien gasten of meer bij:

  • DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
  • DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Hilton Amsterdam
  • Hilton Amsterdam Airport Schiphol
  • Hilton Garden Inn Leiden
  • Hilton Rotterdam
  • Hilton The Hague
  • Waldorf Astoria Amsterdam