Historische grachtenpanden omgebouwd tot Waldorf Astoria Amsterdam

Hilton Worldwide opent een nieuwe vestiging van Waldorf Astoria Hotels & Resorts in Amsterdam. Het hotel wordt gevestigd in zes historische grachtenpanden in het onlangs door UNESCO-werelderfgoed uitgeroepen Amsterdamse stadshart. Het nieuwe hotel gaat naar verwachting in 2013 open.Het nieuwe Waldorf Astoria komt aan de Herengracht in Amsterdam. John Vanderslice, global head of Luxury & Lifestyle Brands bij Hilton Worldwide: "De locatie is ideaal voor gasten die de hoofdstad bezoeken voor de monumenten, musea, winkels en cafés. De korte afstand tot het Amsterdamse zakendistrict maakt het hotel echter ook ideaal voor zakenreizigers die van een luxe verblijf houden."

Het hotel krijgt 94 kamers, een restaurant, bar en een sport- en wellnesscentrum van 500 vierkante meter. Daarnaast zal er 400 vierkante meter aan vergader- en conferentieruimtes komen, inclusief een binnentuin voor sociale gelegenheden en evenementen.

Patrick Fitzgibbon, senior vice president Development voor Europa en Afrika bij Hilton Worldwide: “Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt een geweldige groei door in Europa. We zijn opgetogen over onze nieuwe vestiging in Amsterdam, dat tot de populairste toeristenbestemmingen van Europa behoort. Het Waldorf in Amsterdam wordt het zevende hotel van ons luxemerk dat in Europa wordt geopend."