Honderd congresambassadeurs voor Leiden

Het aantal congresambassadeurs voor Leiden heeft de mijlpaal van honderd bereikt. Op 5 april werden in de Marekerk 14 nieuwe congresambassadeurs geïnstalleerd door burgemeester Henri Lenferink tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor Leidse congresambassadeurs.
Na een openingsspeech van burgemeester Lenferink, die de congresambassadeurs dankte voor hun inzet die een enorme impuls geeft aan de economische groei en werkgelegenheid in de regio, plaatsten de 14 nieuwe ambassadeurs hun handtekening. Menno Bentveld, presentator van de middag, interviewde drie ervaren ambassadeurs over de mogelijkheden die zij voor Leiden als congresstad zien.
 
Leiden heeft als stad veel te bieden, op kennis- maar ook op cultureel gebied. De Leidse schrijver Onno Blom kwam dit illustreren met de presentatie van zijn nieuwe serie ”Leidse literaire werken”. Voor actieve congresambassadeurs liggen de kansen voor het oprapen. Bo Kruger, Deense creativiteitsconsulent, vertelde over de uitdagingen die congresorganisatoren hebben en hoe de creativiteit en aandacht tijdens een kennisintensief congres weer vlot getrokken kan worden.
 
 Het netwerk van congresambassadeurs, 10 maart 2014 opgericht op initiatief van Leiden Convention Bureau, is inmiddels erg succesvol in het werven van grote internationale congressen voor Leiden.