Hotel Ernst Sillem Hoeve renoveert grote zaal | Conference Matters

Hotel Ernst Sillem Hoeve renoveert grote zaal

Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder heeft in de zomerperiode De Wagenzaal gerenoveerd. Het is een stijlvolle zaal geworden voor een zakelijke bijeenkomst of een feestelijke gelegenheid.
 Als eyecatcher is gekozen voor een lamp van Moooi, ontworpen door Bertjan Pot. De authentieke hoge ramen worden extra benadrukt, met houten shutters tot halverwege het raam, waardoor de lichtinval maximaal is en het buiten naar binnen wordt gehaald. De vide heeft een glazenwand gekregen en is nu te gebruiken als sub-ruimte. Als wanddecoratie is gekozen voor een aluminium afbeelding van de Wagenzaal uit de jaren ’50. In deze periode werd de Ernst Sillem Hoeve gebruikt als locatie voor vakantieweken van jongerenorganisatie YMCA.

Alexander Huften, directeur van Hotel Ernst Sillem Hoeve: “De Wagenzaal is naast Het Koetshuis het paradepaardje van ons hotel. De jonge en talentvolle architect Rinse Blasé heeft goed de balans gevonden tussen eigentijds en traditioneel, gecombineerd met de kenmerkende warme uitstraling van de Ernst Sillem Hoeve.  Met de nieuwste laserbeamer voldoet de zaal aan de technische wensen van de huidige markt.”