Hotels van Oranje Green Hotel of the Year Europe

Hotels van Oranje zijn uitgeroepen tot het meest groene hotel van Europa. Vrijdag 2 november wonnen zij de award ´Green Hotel of the Year Europe´ tijdens de European Hospitality Awards in het Landmark Hotel in Londen. In juni behaalde Hotels van Oranje al het Green Globe certificaat.

"De award sluit naadloos aan op onze policy, waarin duurzaam ondernemen centraal staat”, aldus Jaap Liethof, algemeen directeur van de Hotels van Oranje. “Het is een manier van zakendoen en veel meer dan alleen het behalen van certificaten en awards.”

De jury van de European Hospitality Awards benoemde in het bijzonder dat zij onder de indruk waren van de manier waarop Hotels van Oranje MVO hebben geïntegreerd in de organisatie. MVO is niet alleen in de bedrijfsvoering doorgevoerd, ook alle medewerkers worden getraind en daarnaast investeert het hotel veel in maatschappelijke projecten. Ook de volledig biologische menu’s en duurzame congressen die het hotel serveert en organiseert, onderscheidde Hotels van Oranje van de concurrentie.