HSMAI Jubileum Event naar andere locatie

Het HSMAI Jubileum Event zal op 26 november plaatsvinden in Event Centre Aalsmeer. Oorspronkelijk zou dit evenement, met onder meer de uitreiking van de 100% LEF in Hospitality Award, plaatsvinden in SugarCity in Halfweg.

Een maand geleden kondigde HSMAI Nederland aan haar jubileum event te laten plaatsvinden in SugarCity. Op 6 november hebben beide partijen echter besloten dat dit niet het juiste moment is om het evenement op deze locatie te laten plaatsvinden.

SugarCity in Halfweg is het terrein van de vroegere CSM suikerfabriek dat nu wordt omgebouwd tot locatie voor vergaderingen, bedrijfsfeesten, funshopping en kantoren. De twee voormalige suiker silo’s worden al deels verhuurd, terwijl de rest van het terrein een grote make-over krijgt.

HSMAI zou in één van de oude, nog niet omgebouwde, loodsen de 100% LEF in Hospitality Award uitreiken, maar ziet hier nu vanaf. Alleen al het verwarmen van de locatie brengt zoveel energieverbruik met zich mee, dat HSMAI besloten heeft dat zij dit niet kan verantwoorden naar haar leden en omgeving.

“In deze tijd, waarin iedereen zich bezighoudt met zaken als ‘groen’ ondernemen, global warming en klimaat neutraal opereren moet de HSMAI hier natuurlijk ook bij stilstaan en in bepaalde gevallen een voorbeeldfunctie innemen. Zo is één van de doelstellingen achter ons jubileumprogramma om het ‘CO2 neutraal’ te organiseren. Dan kun je het je natuurlijk niet veroorloven om gedurende twee volle dagen een aantal zware warmtekanonnen te laten loeien voor een programma van 3 uur ” aldus Hans Poortvliet, managing director HSMAI Nederland.

“Dat was ook de mening van de contactpersonen bij SugarCity. We vinden het natuurlijk wel spijtig, want de locatie heeft heel veel potentie. We komen er dan in de toekomst ook zeker een keer terug”.

Zowel het ‘HSMAI 40 jaar’ Jubileum Event als de uitreiking van de ‘100% LEF in Hospitality Award’ zullen op 26 november plaatsvinden in het Event Centre Aalsmeer. “Dit vonden we een passend alternatief aangezien ook dit, met dank aan Joop van den Ende, een van origine ‘100% LEF’ product betreft.” De culinaire verzorging zal in handen zijn van Oseven.

www.hsmai.nl/lef