HSMAI lanceert platform voor Revenue Managers

HSMAI Nederland start op donderdag 19 maart met de eerste van minimaal vier bijeenkomsten in 2015 van RevenueProfs: een nieuw platform speciaal voor Revenue Managers in de Gastvrijheidbranche. Hiermee haakt de vakorganisatie in op een in belang snel groeiende, maar als gevolg van nieuwe technologieën, ook snel veranderende discipline binnen de toeristische industrie in het algemeen en de hotelsector in het bijzonder.
Revenuemanagement is een door de luchtvaartmaatschappijen  geïnitieerde managementtechniek die ook in andere sectoren steeds meer wordt toegepast. De revenue manager is verantwoordelijk voor het prijs- reserverings- en aannamebeleid en daarmee het optimaliseren van de omzet.

“Het toenemend belang van deze functie binnen onze industrie is mede als gevolg van de snel toegenomen transparantie, social media en andere distributiekanalen natuurlijk evident. Reden waarom HSMAI deze discipline wereldwijd aan haar Sales- en Marketing expertise heeft toegevoegd” aldus Rob van der Beek van Worldhotels en voorzitter van de RevenueProfs Taskforce.
 

Profit maximalisatie

RevenueProfs wordt hét netwerk voor (revenue) professionals die actief zijn met- of  verantwoordelijk zijn voor de profit maximalisatie binnen hun organisatie. Naast het praktisch delen van kennis en ervaringen met collega professionals zal  de programmering van RevenueProfs zich focussen op het in kaart brengen van de laatste trends en ontwikkelingen in samenwerking met marktleiders- en partijen als Google, TripAdvisor, Snapshot, Duetto, OTA Insight, Poweryourroom/Pricematch, Expedia, Booking, Trivago, Trust/SHS, Micros, Hotelconcepts en vele andere. Maar ook: een betere vind- en bereikbaarheid, het RM kostenaspect (steeds duurder wordende traffic en terugverdienmodellen) en eyeopeners met betrekking tot systemen en prijsstrategieën, Revpac, Flash sales, Conversie technieken, Channel management & optimalisatie.
 

Breed toepasbaar

Naast actuele informatie, best practices en praktische tips, zal RevenueProfs haar leden ook gaan voorzien van voorbeelden waarmee zij hun collega’s op andere afdelingen van dienst kunnen zijn bij het maximaliseren van hun omzet. Denk daarbij aan het beheren en optimaliseren van revenue stromen bij BQT, M&E, F&B, maar ook het verder uitbreiden van Revenuemanagement kennis en toepassingsmogelijkheden in andere sectoren waaronder bungalows/campings/theaters/bioscopen/musea.