ICCA registreert recordaantal internationale associatie meetings

ICCA heeft over 2012 een recordaantal bijeenkomsten in de internationale associatie sector geregistreerd in haar database. De gegevens van meer dan 11.150 regelmatig gehouden associatie meetings die roteren tussen minstens drie landen werden vastgelegd; duizend meer dan het voorgaande jaar.In de jaarlijkse ranklijsten van internationale congreslanden en congressteden verandert er weinig.

In de top tien landen zorgt alleen Japan voor een verschuiving door van de dertiende na de tiende plaats te stijgen, waarmee het land herstel vertoont na de afzeggingen als gevolg van de aardbeving en tsunami in 2011.

In de top tien steden is Berlijn in de top drie beland, na Wenen en Parijs. De grootste klimmer is Kopenhagen, die op de achtste plaats terecht is gekomen met 137 meetings, 39 meer dan in 2011.

In de landenlijst blijft Nederland op de negende positie en in de stedenlijst stijgt Amsterdam van de elfde naar een met Istanbul gedeelde negende/tiende positie.

ICCA ranking 2012

Als onderdeel van ICCA’s vijftigjarig jubileum komt er een speciale editie van haar statistische rapportage onder de titel  ‘A modern history of international association meetings’. Deze verschijnt in september 2013.

De ICCA  International Association Meetings Tables worden elk jaar gepubliceerd. In de database worden alleen associatie bijeenkomsten opgenomen die op regelmatige basis plaatsvinden, minstens vijftig deelnemers hebben en roteren tussen minstens drie landen.