IDEA verwelkomt Eva Annokkee, International Orange, als bestuurslid

Eva Annokkee, eigenaresse van International Orange, heeft zich als bestuurslid verbonden aan branchevereniging IDEA. De 43-jarige event professional vertelt het lidmaatschap lang voor zich uit geschoven te hebben. “Niet omdat we de toegevoegde waarde van een lidmaatschap niet zagen, maar puur omdat we onszelf langer kennen dan vandaag: we zijn vaak té enthousiast. Als we met ons bureau ergens deel van uitmaken, dan willen we ook echt meedoen. Actief zijn. Dit is het moment.”
 “International Orange bestaat nu tien jaar en in de eerste jaren wilden we alle energie intern richten. Eerst de zaken op de rit, dan ”buiten spelen”, zogezegd. Nu zijn we er meer dan klaar voor en zal ik mij actief inzetten om IDEA in de spotlight te zetten”, zo licht Eva Annokkee haar kandidaatstelling voor de bestuursfunctie toe. “Ik wil mij gaan richten op de onderlinge verbinding tussen de leden, op meer zichtbaarheid van onze prachtige branche in het algemeen en ook op de aanwas van nieuw evenemententalent. Veel ambitie dus.”

Een ander streven van Annokkee is het kaf van het koren te scheiden: “Ik zou van het IDEA lidmaatschap veel meer een echt keurmerk willen maken. Het lidmaatschap moet synoniem staan voor kwaliteit, creativiteit en betrouwbaarheid. Zo gelden er bij IDEA strenge toelatingseisen, we helpen elkaar door heldere inzichten te verschaffen in financiële en juridische aspecten en we kunnen opdrachtgevers zelfs vrijwaren van mogelijke aansprakelijkheid op een heleboel vlakken door het aanbieden van een voor onze branche op maat gemaakt verzekeringspakket.”

Ook het inspireren vindt ze een belangrijke pijler: “We doen dat met de mooie cases die we als leden samen realiseren. Zo ziet de opdrachtgever dat je met een IDEA-bureau goed zit.” Een kritische noot van het kersverse bestuurslid: ”Ik ben van mening dat IDEA leden misschien wel wat vaker zelf de leidende rol mogen pakken. Adel verplicht immers, nietwaar?”