Ilke Meijer van EMboost is de Slimste Event Professional van 2016

llke Meijer, directeur eventmarketing van EMboost, mag zich sinds maandag 7 maart ‘De Slimste Event Professional van 2016’ noemen. In een strijd met 150 leden en partners van het Genootschap voor Eventmanagers, G14, Platform Museum Locaties, Theater Locaties Nederland en Freelance Event Professionals, behaalde zij de hoogste score. Het jaarlijkse kennisevent vond dit jaar plaats in Fort Voordorp. 
Onder leiding van Lars Sørensen werd de vakkennis getest van de aanwezige eventprofessionals. De vragen gingen bijvoorbeeld over veiligheid, museum- en theaterlocaties, festivals, regelgeving, locaties, catering, verzekeringen. Uitleg kwam van verschillende experts: Meike Schoonderbeek van Vineyard Catering, Michiel Bredius van Klap evenementenverzekeringen, Ronnie Witjes van Locaties.nl, Syan Schaap van het Event Safety Institute, René Halfens van Van As Advocaten en Steve Klein van Hulskamp Audiovisueel.
 
Gezamenlijk hadden de culturele locaties (leden van PML en TLN) de meeste branchekennis. Winnaar Ilke Meijer behoorde tot de eventprofessionals tot en met 35 jaar (G14 leden), gevolgd door de ‘suppliers’ (de Preferred Partners en Preferred Bureaus) en de opdrachtgevers (leden van het Genootschap voor Eventmanagers). Lennart Peeperkorn, winnaar van de titel in 2015, stond ook weer in de top tien.