Luke Bilton, ExpoPlatform & Carina Bauer, IMEX Group

IMEX creëert extra waarde voor beursdeelname met nieuw online platform

Bezoekers en exposanten van IMEX Frankfurt krijgen toegang tot een nieuw online platform dat is ontworpen om extra waarde toe te voegen aan hun deelname. De meeting- & events-vakbeurs vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 mei in Messe Frankfurt.

Samen met eventmanagement-bedrijf ExpoPlatform heeft de beursorganisator een nieuw online platform ontwikkeld dat het eenvoudiger maakt voor exposanten en opdrachtgevers om elkaar te vinden en met elkaar in contact te komen. Dat begint al in de aanloop naar de beurs met als insteek om de relatie vervolgens te versterken op de beurs zelf.
Alle aanwezigen krijgen hun persoonlijke account dat geldig is voor alle toekomstige IMEX-beurzen. Dat maakt bijvoorbeeld een snelle eenmalige aanmelding mogelijk voor zowel IMEX Frankfurt als IMEX America.

Gratis leadscanning voor iedereen

Onderdeel van het platform is onder meer gratis leadscanning voor alle bezoekers en exposanten. Voorheen was dit alleen mogelijk voor exposanten als een extra, betaalde service. De nieuwe IMEX-app geeft nu alle deelnemers de mogelijkheid om snel te scannen en verbinding te maken met elke persoon die ze ontmoeten.

AI-gegenereerde aanbevelingen

Met behulp van de AI-compatibele aanbevelingsengine is het vinden van exposanten, producten, leersessies of potentiële zakelijke contacten met vergelijkbare interesses sneller en nauwkeuriger.
Een beperking van het oude platform was dat afspraken meestal slechts één-op-één waren. Deelnemers hebben nu de flexibiliteit om meerdere personen uit te nodigen voor hun afspraken.

Zowel de bezoekers als exposanten kunnen nu via de IMEX-app zien wie er naar de beurs komen en voor en tijdens het evenement contact met hen opnemen. De deelnemers kunnen hun favoriete exposanten en inhoudelijke sessies selecteren en opslaan en hun agenda voor afspraken synchroniseren met hun gebruikelijke online agenda en e-mailprovider.

Beurzen zijn marktplaatsen

Carina Bauer, CEO van de IMEX Group: “In de kern zijn onze beurzen marktplaatsen, ontworpen om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen en hen te helpen meer zaken te doen. Onze opdrachtgevers en exposanten zullen het eenvoudiger vinden om nieuwe of bestaande contacten te ontmoeten en te volgen en gesprekken en deals op gang te brengen voordat ze elkaar persoonlijk op de beursvloer ontmoeten.”