Innovatieve openingshandeling bij de opening A2

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat opende de vernieuwde A2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch op 13 januari door middel van de Microsoft Surface Tafel. Dit is een computer in een tafel, waarvan het tafelblad een reflecterend scherm is. Het scherm werkt middels een touchscreen waardoor gebruikers voorwerpen op het scherm kunnen aanraken en verplaatsen.

De minister opende de A2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch door het verslepen van losse puzzelstukken in de vorm van de wegenkaart op de Microsoft Surface Tafel. De puzzelstukken waren een weergave van deze 2 projecten. Na het slepen van deze puzzelstukken, vormde dit stuk A2 één geheel. Hiermee was de A2 Zaltbommel – ’s-Hertogenbosch officieel in gebruik.

Evenementenbureau O is 4 creëerde deze innovatieve openingshandeling in opdracht van Rijkswaterstaat. Andere partners bij dit evenement waren Van Zoggel catering, Heuvelman Sound & Vision en tentenverhuurbedrijf Mc Air.

O is 4 zet de Microsoft Surface Tafel ook in bij de volgende bijeenkomsten op de A2. De eerstvolgende medio juli bij Eindhoven en later in 2010 bij de noordelijke delen van de A2.