Inspireren in 20 minuten

MPI Nederland viert haar 15-jarig bestaan met een congres over evenementen. Net als op de populaire TED congressen worden top sprekers beperkt tot 20 minuten spreektijd. Op die manier komen 15 sprekers aan het woord. Het thema [R]evolutie staat centraal. Wat zijn de veranderingen die er toe doen? Bijna 300 meetingprofessionals treffen elkaar op 9 maart in Amsterdam RAI Elicium. Ook niet MPI-leden kunnen zich aanmelden voor deelname.

Het congres [R]evolutie biedt een kijkje achter de schermen bij TEDx Amsterdam (Jim Stolze), mega dansfestijn Q-dance (Jonas Schmidt) en de klimaatconferentie in Kopenhagen COP15 (Lotte Wagner). Dr. Karoline Wiegerink bespreekt de verschillende rollen die een eventmanager vervult. Professor Herman Pleij vertelt beeldend over evenementen in de Middeleeuwen. Merkendeskundige Paul Moers toont aan dat succes niet voor lafaards is. Aart van Veller vertelt hoe duurzaamheid vooral ook leuk en winstgevend kan zijn. Martijn Aslander demonstreert hoe je mensen met kennis en ideeën kunt verbinden. Gert Hans Berghuis pleit voor veel meer netwerkmogelijkheden op evenementen. 300 evenementenprofessionals nemen deel aan de grootste branche-brainstorm ooit: “Wat is onze toegevoegde waarde?”. Joop Vos en Roel Goudsmit laten zien hoe je de beste ideeën intern verkopen moet. Ruud Janssen demonstreert de slimste middelen om samen te werken. Lykle de Vries is zijn geloof in fysieke evenementen helemaal kwijt. Rond het onderwerp pitchen komt het tot een confrontatie tussen de eventmanager en zijn bureau! Daarnaast heeft de organisatie nog een paar verrassingen in petto…

“Wij zijn enorm trots op het programma, zoals dat nu staat.”, zegt een stralende Xander Kranenburg: “We hebben het niet alleen over bijeenkomsten nieuwe stijl. We laten het ervaren. Het programma is een rollercoaster ride vol verrassingen. De sprekers zullen de deelnemers in beweging krijgen met hun verhalen. We hebben de meest inspirerende sprekers gevraagd, die we zelf hebben meegemaakt. Zij spreken elk vanuit hun passie.”
Mede-organisator Eveline Koeman kijkt reikhalzend uit naar 9 maart: “Wij organiseren het congres met zijn vieren. Dat doen we naast onze dagelijkse werkzaamheden. We vullen elkaar goed aan in het team. Daardoor krijg je er veel energie van. Dat lekkere gevoel spat er ook van af. Inmiddels loopt het storm met inschrijvingen. Elke dag log ik in op het systeem. Vorige week gingen we al over de 200 deelnemers. Voor dit congres is dat een nieuw record. Het raamwerk staat nu als een huis, we gaan nu op detail-niveau de puntjes op de ‘i’ zetten. Echt gaaf om hier deel van uit te maken!”

Stephen van Es is momenteel op de Britse evenementenbeurs Confex. Vanuit Earl’s Court laat hij weten dat hij blij is met de opzet van het programma: “Twintig minuten per spreker, dat is waar het naar toe gaat. Geen eindeloze details, maar meegevoerd worden door pakkende ideeën. Ik ga me laten verrassen door steeds nieuwe visies. Als je naar het programma kijkt zit alles er in: 3 praktijk cases, een superbrainstorm, een simulatiespel, duurzaamheid, social media, zelfs een prachtverhaal over evenementen in de middeleeuwen.”

De vierde organisator is Erik Peekel: “Voor dit congres hebben we eerst een paar middagen zitten brainstormen rond verschillende thema’s. Dat waren heel leuke sessies, over de kern van het vak. Op evenementen breng je mensen bij elkaar, dan moet je ze wel waar voor hun tijd bieden. Verandering is een inspirerend gegeven. Moet je bijvoorbeeld eens kijken hoe beurzen zijn veranderd door de komst van internet. We hebben een programma samengesteld, waarvan ik zeker weet dat iedereen er inspiratie uit zal putten. Op 9 maart ga ik het programma aan elkaar praten. Als ik daar aan denk, begint het meteen al te kriebelen. Dit wordt onvergetelijk!”

Meer informatie en inschrijven op www.nlconference.nl