International Committee for Insurance Medicine (ICLAM) in 2016 naar Maastricht

Het bestuur van de International Committee for Insurance Medicine (ICLAM) heeft Maastricht uitgekozen voor de 25e editie van hun congres. Van 22 tot en met 25 mei 2016 mag Maastricht naar verwachting tussen de vijfhonderd en zeshonderd congresdeelnemers verwachten. Nederland is het eerste land dat het congres voor de vierde keer mag organiseren.
ICLAM is een driejaarlijks intercontinentaal  verzekeringskundig congres met als onderwerp de  nieuwste ontwikkelingen in de medische wetenschap en de laatste statistieken op het gebied van prognoses van medische en chirurgische behandeling op het gebied van ‘life, disability en health insurance’. Onderwerpen uit de hele geneeskunde komen aan bod, bezien vanuit verschillende benaderingen zoals statistiek/epidemiologie, medische techniek/laboratorium, medisch recht en ethiek. Gedurende het congres is er voldoende gelegenheid om collega’s uit de hele wereld op informele wijze te ontmoeten. ICLAM is een onafhankelijke non-profit organisatie (vereniging) zonder commerciële belangen. Het thema van ICLAM 2016 is ‘toegankelijkheid van verzekeringen’, een actueel onderwerp dat in ieder werelddeel op een ander sociaal probleem betrekking heeft.
 
John Aarts, wethouder Economie, Mobiliteit en Financiën: “De opbrengsten voor de stad zijn aanzienlijk. Heel veel partijen hebben er baat bij dat een congres van dit formaat plaatsvindt in MECC Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan hotels die de deelnemers accommoderen, maar ook aan vervoersorganisaties die hen van en naar MECC Maastricht brengen. Daarnaast bezoeken deelnemers en exposanten tijdens hun verblijf in Maastricht natuurlijk onze prachtige binnenstad. En dat bezoek gaat uiteraard gepaard met een hapje, drankje en aankoop van souvenirs of cadeaus voor het thuisfront.”

De komst van het ICLAM Congres betekent volgens het Maastricht Convention Bureau voor de regio Maastricht:
•    tussen de 500 en 600 congresdeelnemers, die al dan niet met aanhang in de stad verblijven
•    deelnemers blijven minimaal vier dagen (vaak komen mensen eerder aan of blijven ze langer)
•    minimaal 1.500 hotelovernachtingen
•    in Maastricht en regio besteden de deelnemers gezamenlijk circa 730.000 euro