Internationale congresagenda World Forum goed gevuld

De internationale strategie van het World Forum werpt zijn vruchten af. Dit jaar en zeker ook de komende jaren is de congreslocatie in Den Haag gastheer voor verscheidene grote internationale congressen.

Het World Forum stond eind januari geheel in het teken van The Hague International Model United Nations, met als deelnemers zo’n 3.200 scholieren van over de hele wereld. In mei van dit jaar vindt zowel de SAP Global Banking Summit met 1.200 deelnemers, het 9th World International Quadrennial Congress en Anime 2013 plaats, een jaarlijks festival waar zo’n 3.000 liefhebbers van moderne Japanse cultuur op afkomen. Ook strijkt in september het World Healthcare Forum neer in Den Haag.

In 2014 heeft het World Forum een aantal grote internationale associatiecongressen in huis. Zoals in april de European Conference on Antennas and Propagation (EUCAP). In mei het congres van The International Society of Laboratory Hermatology (ISLH) en het congres van European Network of Science Centres and Museums (ECSITE), een congres op het gebied van wetenschapscommunicatie met zo’n 1.000 deelnemers. In het najaar volgen de congressen van The European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) en The European Society of Gene and Cell Therapy (ESGCT), met 1.000 congres deelnemers. De stad Den Haag is in het voorjaar 2014 gastheer van het Nuclear Security Summit, dat eveneens plaatsvindt in het World Forum.

In 2015 vindt het tweejaarlijkse wereldcongres van de International Association for Hydro-environment engineering & Research (IAHR) in het World Forum plaats, een congres van een week dat zo’n 1.200 tot 1.500 internationale deelnemers naar de stad Den Haag trekt. In augustus 2016 wordt de Annual Meeting van International Society of Electrochemistry gehouden.

“Met de komst van GL events als exploitant van het World Forum in 2009 zijn wij ons gaan focussen op grote internationale congressen. Inmiddels heeft dit zijn vruchten meer dan afgeworpen en is het fantastisch om te zien welke grote congressen we samen met de stad Den Haag voor de komende jaren nu al definitief hebben geworven”, aldus Michiel Middendorf, General Manager van het World Forum.