Skyline Rotterdam

ISWA verhuist hoofdkantoor naar Rotterdam

ISWA, de internationale organisatie van afvalverenigingen, verhuist het hoofdkantoor naar Rotterdam. ISWA promoot en ontwikkelt duurzaam en professioneel afvalbeheer wereldwijd. De komst van ISWA naar Rotterdam sluit aan bij de duurzame ambities die de stad heeft.

Circulaire economie

ISWA president Antonis Mavropoulos: “De gemeente Rotterdam deelt onze wereldwijde visie om een circulaire economie te realiseren en focust daarbij op internationale samenwerking. Een betere plek om het ISWA-secretariaat te huisvesten, is er wat mij betreft niet. ISWA staat bovendien aan het begin van een fundamentele transitie met een nieuw bedrijfsmodel. De verhuizing naar Rotterdam stelt ons in staat om ons te concentreren op het echte werk met minimale verstoring van de kantoorbezetting.”

De komst van ISWA naar Rotterdam is mede het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van de gemeente Rotterdam, de NVRD (Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en nationaal lid), InnovationQuarter en Rotterdam Partners.

ISWA World Congress in Rotterdam

Het hoofdkantoor van ISWA zetelt nu nog in Wenen. Tijdens het ISWA World Congress 2018 dat van 22 tot en met 24 oktober plaatsvond, hebben de leden van de vereniging unaniem gekozen voor Rotterdam als locatie. De verhuizing vindt uiterlijk in januari 2020 plaats. In datzelfde jaar vindt ook het ISWA World Congress in Rotterdam plaats. Dit 3-daagse congres wordt gehouden in het WTC en trekt naar verwachting zo’n duizend congresdeelnemers.