ITB 2020 geannuleerd berichtgeving

ITB Berlin 2020 geannuleerd

De Duitse ministeries van volksgezondheid en economische zaken hebben in de avond van 28 februari bepaald dat ITB Berlin 2020 geen doorgang kan vinden. De internationale travelbeurs zou op 4 maart de deuren openen. Beursorganisator Messe Berlin stelt dat ze niet kon voldoen aan de eisen die door de vertegenwoordigers van het Berlijnse district Charlottenburg-Wilmersdorf werden gestelt. Zo moest elke deelnemer aan ITB Berlin kunnen aantonen niet in een risico-gebied voor coronavirus te zijn geweest.

Met een zwaar hart

Messe Berlin hield de afgelopen weken vol dat ze de beurs zou laten doorgaan en dat alleen een aanbeveling of instructie door de relevante autoriteiten daar verandering in zou kunnen brengen.

Christian Göke, CEO van Messe Berlin: ‘Met meer dan 10.000 exposanten uit meer dan 180 landen is ITB Berlin uitermate belangrijk voor de wereldwijde toeristische sector. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten en medewerkers zeer serieus. Het is met een zwaar hart dat we nu het reine moeten komen met de annulering van ITB Berlijn 2020.’

54-jarige geschiedenis

Wolf-Dieter Wolf, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Messe Berlin: ‘Niet één keer in de 54-jarige geschiedenis van het evenement hebben ITB Berlin en Messe Berlin een vergelijkbare situatie meegemaakt. We willen alle exposanten en partners van over de hele wereld bedanken die de afgelopen dagen en weken ITB Berlin hebben bijgestaan. We kijken ernaar uit om de vertrouwde relatie met onze partners in de markt voort te zetten.’

Internationale vakbeurzen getroffen

De afgelopen week hebben in met name Duitsland, Italië en Zwitserland diverse beursorganisatoren gemeld dat hun vakbeurs enkele maanden wordt verschoven of een editie overslaat vanwege de coronavirus-epidemie. Op de website van Expovisie is een actueel overzicht te vinden van doorgeschoven en geannuleerde internationale vakbeurzen.