Jaarbeurs gastheer van congres Future Green City

Koninklijke Jaarbeurs en Gemeente Utrecht zijn gekozen als gaststad en locatie voor het internationale congres over vergroening van steden, Future Green City, in 2024. Beide partijen hadden samen een bid ingediend voor dit duurzaamheidscongres.

Van 23 tot en met 26 september 2024 komen professionals uit binnen- en buitenland in het Beatrix Theater kennis uitwisselen over de leefbare groene stad van de toekomst. Het internationale congres Future Green City wordt georganiseerd door Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland (Stadswerk) en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

“Jaarbeurs is een trotse en betrokken inwoner van Utrecht”, reageert Niek Krebbers, manager Sales Gast Events bij Jaarbeurs. “We zijn betrokken bij onze stad en werken graag mee aan een plek waar gezond stedelijk leven de basis is. Het Future Green City-congres ligt volledig in lijn met onze eigen duurzaamheidsambities, waarbij we gastheer willen worden van de belangrijkste evenementen en congressen op het gebied van duurzaamheid. We zijn dan ook erg trots dat we dit mooie congres in 2024 in ons Beatrix Theater mogen verwelkomen.”

‘Utrecht werkt consistent aan vergroening’

Wethouder Linda Voortman (Groen): “We zijn vereerd dat er voor Utrecht is gekozen. Utrecht werkt al jaren consistent aan vergroening in een verdichtende stad. Dat is hard nodig met alle uitdagingen die er momenteel spelen rond bijvoorbeeld het klimaat. Kennis van vakgenoten en ervaringen uit andere steden zijn onontbeerlijk om slim om te gaan met de opgaven van deze tijd. We verheugen ons op alle inspiratie en goede ideeën uit de hele wereld die we straks op gaan doen.”

De deelnemers staat een inhoudelijk programma met interessante sprekers en workshops te wachten waarbij ze ook in de stad Utrecht en daarbuiten gaan ervaren hoe Nederland steeds meer aan het vergroenen is. Het congres valt bovendien samen met de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs, zodat congresgasten ook daar kennis op kunnen doen.