Jam Cooking volgens Albron Creations

Humberto Tan onthulde dinsdag 2 februari de nieuwe naam voor de partycateringactiviteiten van Albron: Albron Creations Home & Event Cooking. De basis van Albron Creations is het nieuwe concept ‘De kaart van…’. Deze menukaart is samengesteld door middel van Jam Cooking, culinaire brainstormsessies met de beste chefs.

‘De kaart van…’ gaat terug naar de oorspronkelijke Nederlandse keuken. Bij het creëren van gerechten voor ‘De kaart van…’ staan ’new Dutch chauvism’, gezonder, duurzamer en natuurlijk lekker voorop.

De recepten zijn ontwikkeld in eigen keuken door topchefs. Deze chefs komen regelmatig bijeen voor culinaire brainstormsessies, het zogenaamde Jam Cooking. Hierbij gaan zij op basis van een thema met seizoensproducten aan de slag waarna de beste creaties op ‘De kaart van..’ komen te staan. De menukaart komt twee keer per jaar uit, in het voor- en het najaar.

Allard Jaring, general manager Albron Creations: “Wij willen de trots van de Nederlandse keuken weer in ere herstellen. Iedereen weer ouderwets laten genieten. Verrassen met gerechten of ingrediënten die bijna vergeten waren. Thuis of op grote evenementen. Op onze kaart staat bijvoorbeeld sous-vide bereid Hollands runderklapstuk met een mousseline van peterseliewortel.”

“En dat is precies de trend”, zo verkondigde brain agent en trend teller Rene Boender bij de lancering van de nieuwe naam. Hij kwam met een onderbouwing van het hoe en waarom van new Dutch chauvinism, waarom ‘het weer kan en mag’ en het weer echt leuk gaat worden in het land van ‘Hans Brinks finger in the Dyke’.

Tijdens de komende Olympische Spelen in Vancouver verzorgt Albron de catering in het Holland Heineken House. Nederlandse sporters, supporters, sponsors en VIP´s kunnen daar onder andere genieten van heerlijke, echt Hollandse stamppot.