Jeroen Dijsselbloem Spreker van het Jaar 2018

Voormalig voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is Spreker van het Jaar 2018. Hij ontving de Spreker van het Jaar Award uit handen van Maurice van der Kant, directeur van sprekersbureau Assemblee Speakers. Dijsselbloem maakte talloze keren zijn opwachting als gastspreker op grote internationale evenementen.

Brexit en EU

Jeroen Dijsselbloem is als winnaar uitgeroepen om zijn open en informele manier van spreken, een grote kunst, juist binnen zijn thematiek. ‘’We kijken niet alleen naar het aantal optredens. De impact die een spreker maakt op het publiek is veel belangrijk. Dat is wat blijft hangen en wat het verschil maakt tussen een leuk verhaal en een inspirerende spreker,’’ aldus Maurice van der Kant. Dijsselbloem gaf voordrachten over de EU en Brexit. Hij ging hierbij met veel plezier de dialoog aan met zijn publiek.

Snelst groeiende spreker: Chris Baldwin

Ook Chris Baldwin boekt internationaal succes: zijn missie om mensen en organisaties te verbinden in een digitale wereld bracht hem in het afgelopen half jaar op events in onder andere Stockholm, Bergen, Wenen en Frankfurt. Er kwamen bij het sprekersbureau verzoeken binnen uit Las Vegas, Miami en Sydney. Daarmee verdient hij de titel van snelst groeiende spreker.

Baldwin is geboren op een klein eiland in de Stille Oceaan in de buurt van Australië. Hij woont al 7 jaar met zijn vrouw en 3 kinderen in Nederland. In juni dit jaar nam hij zelf ontslag bij zijn werkgever en meldde zich spontaan aan bij Assemblee Speakers. Baldwin heeft een missie. Zijn eerste TEDx speech leverde hem binnen enkele dagen meer dan 5000 views op. Hij zet een beweging in gang om samen succesvoller te zijn, een aanpak die duidelijk aanslaat en zich steeds meer verspreid.