Jeroen van Hooff nieuwe CEO van Jaarbeurs

In de top van Koninklijke Jaarbeurs gaat veel veranderen. Jeroen van Hooff, nu nog topman van Easyfairs Nederland, wordt per 1 juli de nieuwe CEO van de Utrechtse evenementenlocatie. Een maand eerder vindt bovendien een wisseling plaats in de functie van CFO: vanwege het vertrek van de financiële topvrouw Franka Morssink is Pascal van Gool losgeweekt bij VolkerRail Nederland.

Toekomstig Jaarbeurs-topman Van Hooff (foto) is op dit moment CEO van Easyfairs Nederland, waartoe onder andere de evenementenhallen in Hardenberg en Gorinchem behoren. De functie van CEO van Jaarbeurs wordt sinds het vertrek van Albert Arp in januari van dit jaar, waargenomen door de CFO Morssink, maar die vertrekt nu zelf dus ook.

Morssink wordt per 1 juli lid van de Raad van Bestuur van Philadelphia Zorg. “We zijn Franka zeer dankbaar voor de afgelopen jaren, waarin Jaarbeurs een financieel gezonde organisatie is geworden”, reageert voorzitter Evert Greup van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Jaarbeurs. “De afgelopen twee jaar is een deel van de eerder zo fraai opgebouwde reserves door de gevolgen van de corona-pandemie weer ingeleverd. De financiële positie was echter dermate stevig dat we in die tijd de beoogde investeringen in digitalisering en duurzaamheid volledig hebben kunnen realiseren.”

‘Uitdaging om ambitieuze plannen te realiseren’

Nieuwkomers Van Hooff en Van Gool staan volgens Greup “samen met COO Heiko M. Stutzinger voor een geweldige uitdaging om en de mooie ontwikkeling tot en met 2019 een goed vervolg te geven, en de ambitieuze plannen voor een Nieuwe Jaarbeurs te realiseren.”

Van Hooff kijkt er naar uit om te starten: “Jaarbeurs heb ik vanuit Easyfairs leren kennen als een ambitieuze en betrokken partner. Ik heb er veel zin in om de overstap te maken. De uitdagingen in de evenementensector zijn door de corona-pandemie groot, maar Jaarbeurs staat er goed voor. In 2030 wil Jaarbeurs de slimste en meest duurzame congres- en evenementenlocatie van Europa zijn, en heeft veelbelovende nieuwbouwplannen. Ik kijk ernaar uit mijn schouders onder die ambities te gaan zetten.”

Wie zijn Jeroen van Hooff en Pascal van Gool?

Jeroen van Hooff (51) studeerde aan de Hogeschool voor Economische Studies en aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij werkte eerder onder meer voor uitzendorganisaties Randstad en ManpowerGroup. In 2017 trad hij aan als CEO van Easyfairs Nederland.

Pascal van Gool (55) is momenteel CFO van VolkerRail Nederland. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde een opleiding tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkte in diverse financiële functies bij onder meer Nederlandse Spoorwegen en KLM, voordat hij in 2017 CFO werd van VolkerRail.