Johan Cruijff ArenA verlengt partnership met ABN Amro

ABN Amro en de Johan Cruijff ArenA hebben hun partnership verlengd tot augustus 2026. Deze samenwerking bestaat al ruim vijfentwintig jaar. De bank is als founder vanaf het begin betrokken bij de realisatie en groei van de ArenA.

Naast de verlenging van het bestaande partnership gaan ABN Amro en de ArenA de komende jaren intensiever samenwerken op het gebied van duurzaamheid en MVO. Ze onderzoeken onder anderen hoe ze samen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost en kansengelijkheid voor haar bewoners.

“ABN AMRO heeft een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de ArenA tot een van de meest duurzame stadions ter wereld en het mooiste stadion van Nederland”, zegt Tanja Dik, CEO van Johan Cruijff ArenA. “Zuidoost is de ons beider thuisbasis, we voelen ons verbonden met het gebied en haar bewoners. Mooi dat we ons daar samen voor gaan inzetten.”

Sander Bestevaar, hoofd Sponsoring & Events bij ABN Amro: “Als een van de founders van de Johan Cruijff ArenA zijn wij trots op wat we in de afgelopen 25 jaar samen hebben bereikt. En we kijken uit naar de komende jaren waarin we onze samenwerking nog scherper zullen richten op het bevorderen van gelijke kansen en een meer duurzame wereld voor ons allemaal.”

De Johan Cruijff ArenA is al meer dan een kwart eeuw de thuishaven van AFC Ajax en regelmatig ook het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige nationale en internationale muziek-events als bijeenkomsten in het zakelijke segment.