Jurgen Moors nieuwe directeur Maastricht Convention Bureau

Jurgen Moors is per 1 april 2015 is de nieuwe directeur van het Maastricht Convention Bureau. Hiermee is de transitie van het Maastricht Convention Bureau afgerond.
 Onlangs werd al bekend dat de gemeente Maastricht de komende drie jaren extra financiële steun biedt en dat er tevens jaarlijks een bijdrage vanuit de toeristenbelasting beschikbaar komt voor het acquireren van (internationale) congressen. Reden te meer voor het Maastricht Convention Bureau om nog meer te focussen op samenwerking met Brightlands, MECC Maastricht en overige lokale partners. Tevens zullen nieuwe opportuniteiten in de Euregio onderzocht worden.

Het bestuur heeft zorgvuldig gezocht naar een kandidaat met de juiste signatuur voor de invulling van deze opdracht. Deze kandidaat is gevonden in  de persoon van Jurgen Moors. Samen met oudgediende Katja Zambib-Otten zal hij de strategie verder ontwikkelen en op innovatieve wijze implementeren. Moors zal nieuwe ideeën ontplooien en beschikt over de juiste expertise, ervaring en vooral het netwerk om Maastricht congresstad op doortastende wijze te vertegenwoordigen.

Jurgen MoorsJurgen Moors is 29 jaar, heeft zijn bachelor en master diploma’s European Studies behaald aan de Universiteit Maastricht en deed recent een aanvullende studie business administration aan de Universiteit Hasselt. Vorige werkgevers waren onder andere Berlitz International in Brussel en de Kamer van Koophandel (KvK).
 
Bij de KvK was Moors verantwoordelijk voor het strategisch adviseren en begeleiden van Limburgse bedrijven die hun business internationaal willen uitrollen, het initiëren van Euregionale projecten met handelsbevordering als hoofddoel en het organiseren van internationale handelsmissies.

Het Maastricht Convention Bureau biedt onafhankelijke informatie, advies en bemiddeling als het gaat om de organisatie van congressen. Het bureau richt zich met name op associaties en bedrijven die congressen in deze regio willen organiseren. Het Maastricht Convention Bureau heeft tevens als  doel om samen met lokale wetenschappers en de Limburgse campussen nieuwe congressen te initiëren.