Klimaatneutraal vergaderen met Green Meeting Deal

Vergaderspecialist The Onemeeting Company heeft vandaag de Green Meeting Deal gelanceerd op het Nieuwe Economie-festival van MVO Nederland. Dit is een duurzame samenwerking die zakelijke bijeenkomsten klimaatneutraal maakt en daarmee een bijdrage levert aan de MVO-doelstellingen van bedrijven.

De Green Meeting Deal geeft organisaties een direct inzicht in de kansen en handvatten om de CO2-footprint van al hun bijeenkomsten te verlagen. Op basis van dit inzicht in meetingkosten en CO2-footprint wordt een reductie- en compensatieplan gemaakt om alle zakelijke bijeenkomsten klimaatneutraal te organiseren. Met een groot aanbod van duurzame Green Key-locaties en het inzicht in de duurzaamheidsprestaties van aangesloten locaties waarborgt Onemeeting.com de CO2-reductie voor bijeenkomsten.

“De rest-CO2 wordt vervolgens gecompenseerd met gecertificeerde CO2-rechten uit duurzame energie-, bosbehoud- of energie efficiencyprojecten in ontwikkelingslanden”, zegt Luc van Bussel, CEO van The Onemeeting Company. “Het zijn projecten met lange termijn voordelen voor de bevolking door verbeterde werkgelegenheid, gezondheidszorg en scholing. Groenbalans Nederland maakt dit voor ons mogelijk.”

Dubbele winst door minder uitstoot én kosten

Onemeeting.com helpt bedrijven met het zoeken, vergelijken, beoordelen, boeken en beheren van vergaderlocaties en services. Als intermediair staat de specialist ook middenin de meetingbranche en de samenleving. “Het verduurzamen van zakelijke bijeenkomsten en het verlagen van de meetingkosten leveren een dubbele winst op voor onze opdrachtgevers. Op die manier maken we het verschil in een snel veranderende markt”, aldus executive director Madeloes van Rooijen-Karremans.

Als onafhankelijk zakelijk boekingsplatform in de meetingbranche helpt Onemeeting.com bedrijven met de duurzame inkoop van vergaderlocaties en -diensten. Het platform ontzorgt bedrijven met een integrale (online) bedrijfsoplossing voor het zoeken, boeken en beheren van zakelijke bijeenkomsten. Onemeeting.com realiseerde 25.000 boekingen voor drieduizend bedrijven in 2019.