KLM en Ahoy gaan nauw samenwerken

Rotterdam Ahoy en KLM zijn een partnership aangegaan op het gebied van business en travel. De luchtvaartmaatschappij is de nieuwe travelpartner van Ahoy, terwijl de Rotterdamse toplocatie  op zijn beurt de nieuwe businesspartner is van KLM.

De samenwerking snijdt aan twee kanten, laten beide partners weten. Als business partner zal Ahoy deelnemen aan het Global Meetings & Events-programma van KLM. Het biedt voordelen aan organisatoren van beurzen en congressen en met name de internationale bezoeker kan profiteren van speciale voorwaarden en kortingen. Andersom maakt KLM gebruik van de diensten van Ahoy: als official travelpartner krijgt de maatschappij ruimte tijdens beurzen en congressen en wordt bovendien gepresenteerd richting relaties van de evenementenlocatie. Tevens sluit KLM zich aan bij business-club Ahoy Exclusive, een lidmaatschap dat de vliegmaatschappij als relatiemarketingtool kan inzetten.

Bijdragen aan elkaars ambities

Als business partners zal de samenwerking zich de komende jaren gaan verdiepen en uitbreiden. Zo zal Rotterdam Ahoy fungeren als preferred evenementenlocatie voor KLM en zijn de verscheidenheid aan events en de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten interessant voor Frequent Fly-klanten.

”We zijn ontzettend blij met de samenwerking met een prachtige organisatie als KLM, toch wel Neerlands trots te noemen”, zegt Jolanda Jansen, algemeen directeur van Rotterdam Ahoy. “Nu we eindelijk weer kunnen reizen en we met ons nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en onze muziekzalen steeds meer internationale focus hebben, zien we de meerwaarde van een official travelpartner meer dan ooit.”

KLM-directeur Bas Gerressen: “We kijken uit naar de samenwerking met een mooie Nederlandse partij als Ahoy die ons ongetwijfeld nieuwe kansen gaat bieden in de Rotterdamse en zakelijke markt. Wij verwachten een sterke bijdrage te kunnen leveren aan de ambitie van Ahoy om meer internationale congressen te faciliteren.”

Samen bouwen aan duurzaamheid

Voor beide partijen staat duurzaamheid hoog in het vaandel en is dus een belangrijk onderdeel binnen de overeenkomst. Ahoy zal voor alle zakelijke reizen deelnemen aan het duurzaamheidsprogramma van KLM en beide partijen gaan gezamenlijk optrekken in het verder verduurzamen en communiceren daarover.