Komende vijf edities topcursus vaatchirurgie weer in Maastricht

De directies van het MECC en van de European Vascular Course (EVC) hebben op 12 mei een overeenkomst ondertekend die garandeert dat de internationale topcursus voor vaatchirurgen ook van 2015 tot en met 2020 in Maastricht plaatsvindt. Om de groeiende deelnemersaantallen te kunnen herbergen, heeft het MECC 300 vierkante meter extra expositie-oppervlakte gecreëerd.
‘, ‘Deze aanpassing werd gefinancierd door het azM, de EVC, de Gemeente Maastricht en het MECC. Tegelijkertijd met de contractondertekening zijn ook de nieuwe ruimtes officieel in gebruik genomen.

De European Vascular Course (EVC) zou vanwege de internationale agenda van medische congressen bij voorkeur in maart moeten plaatsvinden. Na vele jaren afwisselend in Marseille en Amsterdam te hebben plaatsgevonden, wordt de cursus sinds 2009 in Maastricht gehouden. Omdat het MECC in het voorjaar met ruimtegebrek kampt, vindt de 18e editie van het EVC dit jaar noodgedwongen plaats van 12 tot en met 14 mei.

Door de extra expositie-oppervlakte die nu beschikbaar is gekomen,  kan de cursus vanaf 2015 weer in maart ingepland worden en daarom kiest de organisatie van de EVC er dan ook voor om het MECC voor de komende vijf jaar vast te leggen. Organisator en vaatchirurg professor Michael Jacobs is dan ook verheugd dat de 19e editie van het EVC weer plaats kan vinden in maart 2015 in het MECC. “Maastricht is als congresstad niet alleen zeer geliefd bij de deelnemers van de cursus, maar de ligging van het MECC en de faciliteiten van het azM, waarmee we tijdens deze cursus nauw samenwerken en dat op een steenworp afstand van het MECC ligt, vormen een unieke combinatie.“

Het belangrijkste doel van de European Vascular Course is het geven van theoretisch en praktisch onderwijs op post academisch niveau, volgens het principe ‘learning by training’. Tijdens het EVC ontmoeten ruim 1.500 medici uit meer dan veertig landen elkaar om kennis te maken met de laatste (opleidings-)ontwikkelingen op het gebied van het voorkomen en genezen van hart- en vaatziektes. Technieken, medische producten en apparatuur worden in het MECC gepresenteerd en er vinden tal van colleges, trainingen en demonstraties van topsprekers plaats.

De organisatie is in handen van professor Michael Jacobs, zelf vaatchirurg bij het azM en vanuit deze organisatie zijn mede-organisatoren , de vaatchirurgen professor Cees Wittens, dr.  Jan Tordoir, professor  Geert-Willem Schurink en professor Michiel de Haan.
‘, ‘