Koning Willem-Alexander overhandigt eerste steen Corpus Beijing

Koning Willem-Alexander heeft op maandag 26 november tijdens zijn Staatsbezoek aan China de eerste steen van de educatieve attractie Corpus Beijing overhandigd aan Zuo Kun, Chairman van de CDO Development Bank.
 In maart 2015 tekende Henri Remmers, initiatiefnemer van Corpus ‘reis door de mens’, een Letter of Intent voor de ontwikkeling van Corpus Beijing. De ondertekeningsceremonie vond plaats in Sjanghai, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte. Henri Remmers reist 7 maanden later mee met de handelsdelegatie die deze week samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bezoek brengt aan China én is hij aanwezig bij de bij de overhandiging van de eerste steen van de attractie, die als doel heeft het bevorderen van bewustzijn van gezond leven en welzijn.

Henri Remmers: “Een gezond leven is voor iedereen essentieel; daarbij speelt kennis een sleutelrol. Onze visie is dat bezoekers na de experience Corpus ‘reis door de mens’ met een andere kijk op hun lichaam naar huis teruggaan. Corpus promoot de kernwaarden veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven.”
 

Corpus Worldwide

De ontwikkelingen in Beijing zijn een belangrijke doorbraak in de inspanningen van de afgelopen jaren om het concept van Corpus op verschillende locaties wereldwijd uit te rollen. Aangezien ‘gezondheid’ een thema is dat overal op de wereld aanpak vergt, werkt Corpus World Wide actief samen met partijen in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten om een basis te creëren voor één of meer uitvoeringen van Corpus op basis van het origineel dat staat in Leiden.