Koningin Maxima opent One Young World The Hague

Koningin Máxima opent One Young World The Hague

Hare Majesteit Koningin Máxima opende woensdagavond 17 oktober in de tuin van het Vredespaleis in Den Haag het congres One Young World The Hague. Vier dagen lang zijn ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen aanwezig in Den Haag bijeen om te zoeken naar oplossingen voor mondiale problemen die juist hun generatie treffen zoals klimaatverandering en mensenrechten.

Openingstatement

Koningin Máxima gaf een kort openingstatement tijdens de ceremonie: ‘Young leaders of the world gathered here in The Hague, the city of Peace and Justice. For the upcoming One Young World Summit I wish you inspiration, wisdom, new friendships for the future and perseverance in the tasks and challenges ahead of us! I declare open One Young World The Hague!’. Zij deed dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en erevoorzitter van het mondiale samenwerkingsverband voor inclusieve financiering ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI) van de G20.

Koningin Máxima in het Vredespaleis voor One Young World The Hague
Bij aankomst in het Vredespaleis werd de Koningin ontvangen door de oprichters van One Young World Kate Robertson en David Jones, Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag.

Openingsceremonie

Bij de openingsceremonie hield onder andere Sir Bob Geldof, counsellor van One Young World, een toespraak, gevolgd door een eerbetoon aan voormalig counsellor Kofi Annan en een toespraak van Burgemeester Pauline Krikke van de gemeente Den Haag.

Krikke: “Al deze jonge talenten willen samen bouwen aan een betere wereld. Ik vind het geweldig ze hier, in de internationale stad van vrede en recht, te verwelkomen. De jongeren zullen de komende dagen in de hele stad te vinden zijn. Bij het Vredespaleis, het World Forum, het Circustheater en De Pier. Maar ze gaan ook de wijken in om de stad te ontdekken. En ze krijgen volop de kans onze ngo’s, startups, onderwijsinstellingen en bedrijven te leren kennen. Ondertussen staan 250 vrijwilligers klaar om hen op te vangen. Den Haag laat zich zien als echte wereldstad. Daar kunnen we trots op zijn.”

Vredespaleis als achtergrond van opening One Young World The Hague
Het Vredespaleis – het internationale symbool van vrede en recht – in Den Haag vormde het bijzondere decor voor de openingsceremonie van de conferentie One Young World The Hague.
Vlagceremonie One Young World The Hague in de tuin van het Vredespaleis
Onderdeel van de openingsceremonie vormde de vlaggenceremonie in de tuin van het Vredespaleis. De Nederlandse vlag werd gedragen door Wouter Knecht, een van de aanwezige jonge talenten van Aegon.

Davos van jongeren

Met ruim 1.800 deelnemers is deze Haagse editie van het ‘Davos van jongeren’ de grootste One Young World conferentie ooit. One Young World The Hague vindt plaats in het World Forum, maar de jonge talenten zullen ook in de stad te vinden zijn. Dat gebeurt onder meer tijdens de Community Dinners bij verschillende gastorganisaties in Den Haag. Ook daarbuiten zullen Hagenaars de deelnemers in hun herkenbare blauwe One Young World hoodies tegenkomen.

Deelnemers One Young World The Hague
Vier dagen lang zijn ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen in Den Haag bijeen om te zoeken naar oplossingen voor mondiale problemen die juist hun generatie treffen zoals klimaatverandering en mensenrechten.