Kopenhagen wint congresprijs voor duurzaamheid met Legacy Lab

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor bedrijven, ook voor congresorganisatoren. Het Copenhagen Convention Bureau heeft dit serieus opgepakt met het innovatieproject ‘Copenhagen Legacy Lab’. Afgelopen week is dit Deense congresbureau tijdens het IMEX-gala bekroond met de Innovation in Sustainability Award. Wat maakt dit project zo bijzonder?

Kopenhagen viel in de prijzen tijdens het galadiner op de tweede dag van IMEX in Frankfurt. “We geloven sterk dat Copenhagen Legacy Lab een blijvertje is”, zei deputy convention director Bettina Reventlow-Mourier tijdens de uitreiking. “Dit project helpt ons om er samen met associaties en lokale stakeholders voor te zorgen dat internationale congressen een langdurige positieve impact hebben op onze bestemming en tegelijk ook op de mondiale community. Deze erkenning versterkt de noodzaak om door te gaan met dit werk.”

De congresbranche is volgens Reventlow-Mourier in een goede positie om de wereld ten positieve te veranderen. “Copenhagen Legacy Lab biedt de strategische en systematische aanpak die nodig is om deze doelen te bereiken en die langdurige relevantie verzekert.”

Copenhagen Legacy Lab ontwikkelde onlangs een verbeterde methode, bestaand uit zeven stappen. Deze methodiek helpt om de strategische aanpak richting legacy-planning op de loange termijn te verdiepen. De update gaat getest worden bij een selectie Kopenhaagse congressen in 2022 en 2023.

Bekijk deze video om een beter beeld te krijgen van Copenhagen Legcay Lab.