Landgoed Huize Bergen krijgt nieuwe hotelvleugel

In het voorjaar van 2016 wordt gestart met de bouw van een nieuwe hotelvleugel bij Landgoed Huize Bergen in Vught. In de geplande nieuwbouw worden 39 luxe tweepersoons hotelkamers gerealiseerd verdeeld over 3 bouwlagen. Het ontwerp is onderdeel van het door Jeanne Dekkers Architectuur ontworpen masterplan, dat opgedeeld is in drie fasen. Daaropvolgend wordt er een masterplan ontwikkeld voor het monumentale park, zodat ook deze voor toekomstige generaties gewaarborgd kan worden.
 Naar aanleiding van de door de Joannes Bosco Stichting, eigenaar van Landgoed Huize Bergen, uitgeschreven aanbesteding heeft Jeanne Dekkers een visie gegeven op de nieuwbouw en totale situering van het landgoed. Met deze visie, die zintuigelijke beleving en natuurlijke elementen samenbrengt, heeft Jeanne Dekkers Architectuur de aanbesteding verworven. “Bij het ontwerp ligt de nadruk op het versterken van de bestaande sfeer van de plek en om in samenwerking met de natuur een duurzamer gebouw creëren,” aldus Dekkers.

Landgoed Huize Bergen, dat in 1916 werd gebouwd in opdracht van de familie Fentener van Vlissingen, ligt aan de rand van Vught en staat bekend om haar monumentale landhuis en eeuwenoude park. Hoewel het park dateert van ver vóór 1916 staat het huidige landhuis dit jaar precies 100 jaar op het landgoed. Ook het Koetshuis, de Bloembinderij en het bedrijfswoning de Eekhoorn dateren uit deze periode. In de jaren 80 zijn hier nog vier paviljoens aan toegevoegd.

Na de realisatie van de eerste 39 hotelkamers op 4 sterren niveau volgt fase 2, waarin enkele van de historische gebouwen verbonden worden met de nieuwbouw. In deze fase komt een nieuwe entree en worden 6 zalen gerealiseerd. Tot slot volgt fase 3 met een tweede hotelvleugel. Voor het monumentale park wordt een masterplan ontwikkeld zodat ook de kracht van het park behouden blijft.

In 2016 wordt het 100-jarige bestaan van Landgoed Huize Bergen uitgebreid gevierd. “Wij staan dit jaar stil bij 100 jaar geschiedenis maar met de bouw van een nieuwe hotelvleugel kijken wij gelijktijdig vooruit naar de volgende 100 jaar. Met het masterplan werken aan het behoud van deze prachtige plek voor toekomstige generaties,” aldus Marc van den Broek, directeur van Landgoed Huize Bergen en Eigentijdserf.