Leiden wederom 4 internationale congressen rijker

Leiden wederom 4 internationale congressen rijker!

Het gaat goed in Leiden op congresgebied. Yvonne Kret, manager Leiden Convention Bureau, ziet de congres deelnemers dagen komende jaren aanzienlijk toenemen. Dit is mede te danken aan de inzet van de ruim 110 congres ambassadeurs die Leiden rijk is.

Het Leidse ambassadeursprogramma staat open voor wetenschappers, ondernemers en publiek bekende personen die zich begeven binnen belangrijke nationale- of internationale gremia. Zij zien de organisatie van congressen in Leiden als een belangrijk instrument om een bijdrage te leveren aan de versterking van de reputatie van onze stad. Maar ook om de Leidse studenten en kenniswerkers nog meer mogelijkheden te bieden in aanraking te komen met (inter)nationaal vooraanstaande geleerden. Naast de inzet van de ambassadeurs speelt ook het aanbod in Leiden een rol. Het hotelaanbod en het aanbod van congresfaciliteiten is de laatste jaren, zowel kwantitatief als kwalitatief, zeer sterk uitgebreid. In Leiden kunnen probleemloos congressen met ruim 1500 deelnemers georganiseerd worden.

Op dinsdag 18 en woensdag 19 juni 2019 vindt in de Stadsgehoorzaal de International Step by Step Conference plaats. De International Step by Step Association (ISSA) biedt jaarlijks een uniek platform waarbij ’s werelds toonaangevende experts, op het gebied van de vroegste kinderjaren, met elkaar in debat gaan. Dit congres trekt ruim 400 deelnemers aan.

Dankzij de inzet van congresambassadeur Andre Evers en de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden, vindt ook de tweede editie van de Society for Interdisciplinary Placebo Studies in Leiden plaats. Zowel Nationale als internationale collega’s delen hier hun laatste bevindingen over onderzoek naar placebo’s.
Het is congresambassadeur Wilco Achterberg, hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde aan het LUMC, gelukt om het Nursing Home Research Conference voor 2020 naar Leiden te halen. Dit 3-daagse internationale congres – met naar verwachting zo’n 250 deelnemers – vindt plaats in de eerste week van juni 2020. Eerdere edities vonden plaats in Rome, Barcelona en Toulouse.

Juni 2020 blijkt een populaire maand voor congressen, want ook in de eerste week vindt de 21ste editie plaats van the International Conference on English Historical Linguistics. Dit congres brengt van 8 tot en met 14 juni 2020 circa 250 wetenschappers naar Leiden.

Deze congressen zijn een mooie opmaat naar het jaar 2022, wanneer Leiden een jaar lang ‘European City of Science’ is. Omdat Leiden in juli 2022 de host is voor de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa, het Euroscience Open Forum (ESOF), mag Leiden zich een jaar lang Europese Wetenschapsstad noemen. Naast de grote zichtbaarheid van de stad en profilering als internationale kennisstad, kan Leiden ook een grote economische spin-off verwachten. In steden die al eerder ESOF organiseerden verdubbelde in dat jaar het aantal bezoekers. Kortom, een mooi vooruitzicht voor Leiden!

Meer weten over Leiden?

www.leidenconventionbureau.nl