Leids netwerk congresambassadeurs werpt eerste vrucht af

Het in maart gestarte netwerk van congresambassadeurs in Leiden heeft haar eerste vrucht afgeworpen.  The International Flux conference heeft bevestigd op 17 september 2015 naar Leiden te komen.
Eveline Crone, hoogleraar aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen en congresambassadeur, heeft zich ingezet om het internationale congres, waar 200 deelnemers uit de hele wereld elkaar ontmoeten, naar de stad te halen.

Dat het Flux congres voor Leiden kiest, is naast de inzet van Eveline Crone, ook te danken aan de intensieve samenwerking tussen Leiden Convention Bureau, diverse Leidse congresaanbieders en gemeente Leiden.  Zo nam de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, de tijd om het congresgezelschap welkom te heten tijdens de site visit in juni.

Het FLUX congres fungeert als een forum voor de ontwikkeling van cognitieve neurowetenschappers en psychologen met als doel, het delen van hun bevindingen, het vergroten van hun kennis en uitwisseling van  informatie over trans-nationale methoden. Het congres is bedoeld  voor wetenschappers die neuro-imaging technieken inzetten als instrument om leeftijd gerelateerde veranderingen in de hersenfunctie en -structuur te begrijpen.

In Leiden vindt de derde editie van the International Flux conference plaats. Het Flux congres van 2014 vond plaats in Hollywood, Verenigde Staten.