Libema eigenaar Hippisch Centrum Deurne

Leisureconcern Libéma is sinds 1 augustus 2016 eigenaar van Hippisch Centrum Deurne (HCD), het voormalige NHB Deurne. De exploitant van beurs- en evenementenaccomodaties, vakantieparken en attractieparken heeft zichzelf tot doel gesteld om Hippisch Centrum Deurne zowel regionaal en nationaal als internationaal op de kaart te zetten als locatie voor evenementen en paardgerelateerde activiteiten.

 Bij de start heeft Libéma, mede in samenwerking met de gemeente Deurne en de provincie Noord-Brabant, de mogelijkheden geconcretiseerd in twaalf ‘bouwstenen’. De komende maanden worden besteed aan het verzamelen van ideeën en het uitwerken daarvan. Het uiteindelijke doel is om de locatie, op een perceel van 42.995 vierkante meter, te transformeren naar een innovatief, sportief en recreatief centrum voor de internationale paardensport in de breedste zin van het woord.

De eerste ideeën over de plannen met de locatie nemen dus al concrete vormen aan, al wil Libéma graag marktpartijen intensief betrekken bij de twaalf thema’s en bijbehorende activiteiten. Vestigingsmanager en aanspreekpunt Willem-Jan Piggen, zelf een dressuurruiter die op diverse internationale topstallen leiding gaf op zowel rijtechnisch als managementniveau, legt uit: “We leggen de lat erg hoog, maar zijn ons er ook van bewust dat we de plannen niet alleen kunnen realiseren. Daarom nodigen we alle potentiële marktpartijen, van klein tot groot en van regionaal tot internationaal, uit om niet alleen mee te denken over de twaalf bouwstenen, maar ook met aanvullende ideeën te komen. Elk idee en samenwerkingsvoorstel gaan we serieus bekijken.”

http://www.hippischcentrumdeurne.nl