Maarten Markus opvolger Jan Hein Simons bij NH

Na 21 jaar bij NH Hoteles heeft Jan Hein Simons, Managing Director van de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika, besloten het bedrijf te verlaten om een nieuwe uitdaging in zijn carrière aan te gaan. De Business Unit valt nu onder de verantwoordelijkheden van Maarten Markus, tevens Managing Director van de Business Unit Centraal Europa. Markus krijgt hiermee de leiding over 130 hotels in 15 landen.

Jan Hein SimonsIn de afgelopen 21 jaar heeft Jan Hein Simons een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NH Hoteles (Golden Tulip-NH). Gedurende deze jaren speelde hij onder meer een cruciale rol in het integratieproces van de Nederlandse hotelketen Golden Tulip – Krasnapolsky in 2000, als Integration Officer. Twee jaar later gaf hij als Director of Operations & Marketing leiding aan de integratie van de Duitse hotelketen Astron. Vervolgens leidde hij als Managing Director de voormalige Business Unit Duitsland & Polen. Jan Hein Siemons heeft tevens een sleutelpositie vervuld bij de lancering van nhow Berlijn en het eind dit jaar te openen nhow Rotterdam.

Maarten MarkusMaarten Markus begon in 1999 zijn loopbaan bij NH Hoteles in Nederland. Als General Manager leidde hij NH Zandvoort, waarna hij van 2004 tot 2009 de rol van Regional Manager vervulde. Vervolgens vertegenwoordigde hij als Director of Operations de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Sinds 2010 heeft Markus de leiding over Centraal Europa, met 76 hotels in negen landen – Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Roemenië en in New York.