Maartje Nelissen van The Food Line-up verkozen tot Hotello of the Year 2016

Maartje Nelissen is verkozen tot Hotello of the Year 2016, tijdens het HotelloTOP Year Event dat woensdag 13 januari plaats vond in RAI Amsterdam. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt door HotelloTOP aan de hotello die het meest succesvol is gebleken, volgens mede-hotello”s. Dit jaar staat de award in het teken van het jaarthema van het HotelloTOP Year Event: ‘A Tribe Called Hotello”. Nelissen won, naast een iPhone 6S en een tegoedbon van New Tailer, een reis naar Dubai. Hier zal zij deelnemen aan het Dutch Hotello Dubai event. 
 De Hotello of the Year Award is de jaarlijkse verkiezing voor afgestudeerde hotello”s van een erkende Hoge Hotelschoolopleiding in Nederland, die onderscheidend presteren binnen het jaarthema. Voor deze 11e editie werden maar liefst 60 hotello”s genomineerd. De 10 beste inzendingen werden door de jury gekozen, waarna zij allen een video-pitch hebben gemaakt en een aantal vragen hebben beantwoord. Na deze tweede ronde heeft de jury de top 3 bepaald. Deze drie finalisten kregen tijdens het congres nog eenmaal de kans zichzelf te presenteren, onder toeziend oog van Wenda Kielstra  van Consumatics en Pim Pelser van Dosocial en Brandvitamins. Na afloop van deze korte pitches werden de aanwezigen gevraagd te stemmen. Deze stemmen (voor 50 procent meetellend) opgesteld bij de jurystemmen (25 procent) en online stemming (25 procent) zorgden ervoor dat Nelissen haar concurrenten Mireille Reuling en Femke Riel achter zich liet.
 
Maartje Nelissen won de prestigieuze award dankzij haar werk bij The Food Line-up, het bedrijf dat zij in 2012 heeft opgericht. Nelissen is met The Food Line-up begonnen om een nieuwe standaard binnen de foodservice-industrie te zetten. “Ons bedrijf is een melting pot van wijnfanaten, bierfreaks, gastvrijheidsgoeroes en wereldverbeteraars. Ik kijk er echt onwijs naar uit om onze industrie samen met andere hotello”s van een nog betere nieuwe duurzamere standaard te voorzien.  Hotello zijn is voor mij gastvrijheid en gastvrijheid is de meest pure en oprechte vorm van aandacht.” aldus Nelissen.
 

Foto: Pim Pelser, Mireille Reuling, Femke Riel, Maartje Nelissen en Wenda Kielstra