Maastricht ontvangt European Association Perinatal Medicine Congres in 2016

Maastricht is in 2016 gaststad voor naar schatting tweeduizend deelnemers aan het vierdaagse congres van de European Association of Perinatal Medicine (EAPM). Dit werd onlangs bekend gemaakt in Parijs, nadat de stad zich daar als kandidaat had gepresenteerd.Het binnenhalen van het EAPM-congres is het resultaat van nauwe samenwerking tussen het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, het Maastricht Congres Bureau, het MECC Maastricht en overige partijen. Professor dr. Jan Nijhuis, gynaecoloog en directeur/bestuurder van de afdeling gynaecologie en obstetrie van het Maastricht UMC+, is buitengewoon verguld met het binnenhalen van het wetenschappelijke congres, waaraan alle Europese landen deelnemen: “Na jarenlang lobbyen is het eindelijk gelukt. Dan mag je best even een feestje vieren.”

Het congres van de European Association of Perinatal Medicine (EAPM) heeft als medische specialisaties neonatologie, obstetrie/ gynaecologie, epidemiologie en pathologie. Het tweejaarlijkse congres vond in het verleden plaats in Athene, Istanbul, Granada, Parijs en Florence. “Dat is toch een mooi rijtje om tussen te staan”, aldus Nijhuis.

Professor dr. Nijhuis voerde in Parijs een delegatie aan die gezamenlijk de Limburgse hoofdstad presenteerden. Onderdeel van de presentatie was de door T36 geproduceerde, nieuwe promotiefilm van Maastricht. De promotiefilm heeft een duidelijke meerwaarde gehad in het overtuigen van de stemgerechtigden, zegt Sonja Opreij-Speth, sales manager Conventions van het Maastricht Congres Bureau. “De film is in een aangepaste vorm getoond en heeft de kijkers in drie minuten meegenomen in de mogelijkheden van Maastricht en omgeving op het gebied van zowel business als leisure.”

Maastricht werd niet alleen gekozen vanwege de verdiensten van Jan Nijhuis in zijn jarenlange wetenschappelijke carrière als gynaecoloog, maar ook vanwege de compactheid en ambiance van de stad en het fraaie congrescentrum van MECC Maastricht. Mirjam Theunissen, verantwoordelijk voor congressen in relatie tot de Maastricht Health Campus, toonde zich namens het MECC dan ook zeer verheugd over het binnenhalen van het EAPM-congres. “Absoluut een bevestiging dat je door met de juiste partners samen te werken veel kunt bereiken. Maastricht heeft veel te bieden en dit resultaat geeft veel energie om door te pakken."