Management Associate Program biedt afgestudeerden trainingsprogramma in het buitenland

Terwijl medestudenten hun carrièrepad uitstippelen en sollicitaties versturen, zijn drie pas afgestudeerden aan de universiteit begonnen met een intensief trainingsprogramma waarin ze acht landen over de hele wereldbezoeken om meer te leren over de reisindustrie: het Management AssociateProgram. Dit samenwerkingsverband van de Association of Corporate Travel Executives(ACTE) en BCD Travel, biedt de deelnemers academisch onderwijs, praktijkervaring, netwerkmogelijkheden en een carrièrestart in de zakenreisbranche.

De drie deelnemers van 2016 MAP zijn Megan Gougeon uit Ottawa, Canada; Barbara Allgaeuer uit München, Duitsland en Theresa Dang uit Toronto, Canada. Gedurende acht weken studeren zij in de Verenigde Staten, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten, China, India, Frankrijk, Nederland en België.

Het programma staat open voorstudenten over de hele wereld en is aangekondigd op meer dan 200 opleidingen wereldwijd. De drie deelnemers zijn geselecteerd uit 65 aanmeldingen. Dit betekent voor veel studenten dat ze meer kans maken op deelname aan MAP dan op toelating tot een universiteit. Tijdens hun wereldreis leren de deelnemers alles over de reisindustrie (met een waarde van 7,2 biljoen dollar) die een carrière biedt aan 284 miljoen medewerkers, aldus het WorldTravel and Tourism Council. Eerdere MAP-deelnemers werken nu fulltime in de zakenreisindustrie.

MAP bestaat uit twee delen. Een intensieve ervaring, uitgevoerd in samenwerking met de Association of Corporate Travel Executives, met praktische trainingsprogramma”s in business regio’s over de hele wereld. In elk land is er een weekprogramma met briefings over economie, reisindustrie en cultuur, updates uit belangrijke sectoren van de zakenreisindustrie en onderwijs over zakenreismanagement. Daarnaast zijn er bezoeken op locatie en partnerbezoeken aan belangrijke leveranciers van zakelijke reisproducten en -diensten.

 Tijdens het tweede deel van het programma gaan de deelnemers zes maanden op stage. BCD Travel wijst iedere deelnemer toe aan een afdeling binnen de organisatie die het beste past bij hun vaardigheden en interesses. Tijdens deze zes maanden doen de deelnemers praktijkervaring op en hebben ze een eigen mentor voor persoonlijke coaching en feedback