Management neemt Congrex Zwitserland over

Het management van Congrex Zwitserland heeft samen met een aantal investeerders de aandelen van Congrex Schweiz AG en Congrex Travel AG overgenomen. Het bedrijf zal de merknaam Congrex blijven gebruiken en beide bedrijven voor het eind van dit jaar samenvoegen in Congrex Switzerland Ltd.
De management buy out is een gevolg van het faillissement van de in Amsterdam gevestigde moedermaatschappij Congrex Holding, na het failliet verklaren van het dochterbedrijf in Zweden. Congrex Duitsland viel vervolgens ook om. Het management van Congrex UK kocht de aandelen van Congrex Group om verder te gaan onder de naam Contendam. De manier waarop het overige tiental lokale bedrijven, waar onder Congrex Holland, de toekomst in zullen gaan is nog niet duidelijk.

Het management teamvan Congrex Zwitserland bestaat uit Account Directors Sabine Adam, Julia Bicher en Carola Ebert, Human Resources Director Claudia Jeker, Operations Director Franziska Widmer en Managing Director Alain Pittet. De meesten van hen waren al werkzaam voor AKM, dat in 2007 werd overgenomen door Congrex Group. De veertig stafleden blijven werken vanuit het huidige kantoor in Bazel.

Congrex Zwitserland werkt voor meer dan 25 Zwitserse en internationale associaties, zoals de Swiss Society for General Internal Medicine (SGIM), European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS), European Neurological Society (ENS), European Stroke Conference (ESC) en de European Sleep Research Society (ESRS). Het bedrijf verzorgt voor deze verenigingen het associatiemanagement en de organisatie van congressen.

Congrex Zwitserland ontwikkelt momenteel haar nieuwe corporate identity en verwacht haar branding begin volgend jaar te lanceren. Het team kan gecontacteerd worden via de tijdelijke website www.congrex-switzerland.com. Het Twitter-account is @CongrexCH.