Mansveld Expotech en Pronorm bundelen krachten voor innovatieve belevingsconcepten

Pronorm maakt sinds begin juli deel uit van Mansveld Expotech. De verhuurder van audiovisuele middelen wil via de samenwerking met de specialist in 'urban experiences' innovatieve belevingsconcepten aanbieden. Pronorm blijft opereren als zelfstandige organisatie met eigen merknaam en eigen vestigingen in Helmond en Breda.

De twee oprichters Bart van Bokhoven en Rob Roosen blijven werkzaam voor Pronorm. Het bedrijf is leidend op het gebied van urban experiences; oplossingen die er voor zorgen dat mensen iets beleven en ervaren, en zich prettiger en veiliger voelen in een stedelijke omgeving. Deze projecten worden vooral geïnitieerd vanuit marketing, design, sport, kunst en cultuur. Technologische innovaties maken vrijwel alle ideeën en concepten maakbaar en haalbaar.

Meestal zijn zeer grote projecties (vaak op gevels van gebouwen) de basis.Dit wordt aangevuld met (LED-)verlichting, geluid en interactieve besturingen. Hierdoor is het mogelijk dat individuen de openbare ruimte gaan beïnvloeden, bijvoorbeeld via een app op hun mobiele telefoon. Een voorbeeld is het lichtfestival GLOW in Eindhoven, waar Pronorm en Mansveld Expotech al jaren vele projecten realiseren.

De grootbeeldprojecties worden gerealiseerd met projectoren van Pani, waarvan Pronorm voor West-Europa de exclusieve partner is. Vanuit haar vestiging in Breda worden projecten in heel Europa uitgevoerd. Naast het gebruik van Pani projectoren voor kunst- en cultuurprojecten, worden deze projectoren ook ingezet voor reclame doeleinden en diverse soorten sport- en corporate evenementen.

Pronorm en Mansveld Expotech hebben ook oplossingen die de openbare veiligheid verbeteren; technologie om grote groepen mensen tijdens diverse soorten evenementen op een veilige manier in openbare gebieden te laten bewegen.