Marco Borsato opent vernieuwde Courtyard Amsterdam Airport

Het vernieuwde Courtyard by Marriott Amsterdam Airport is op 1 oktober jongstleden officieel geopend door Marco Borsato. Het hotel is onderdeel van het hospitality-concern Claus Park Collection dat 50 jaar bestaat.

Marco Borsato

Marco Borsato opende het vernieuwde hotel in de stijl van The Voice of Holland, met een druk op een rode knop, waarna de nieuwe tribune van het auditorium met een lichtshow werd geïntroduceerd aan de gasten. Vervolgens werden de CEO’s van bedrijven waarmee Claus al 50 jaar samenwerkt als dank in het zonnetje gezet, waaronder Pascal Gilet, algemeen directeur van Heineken Nederland, Jeroen van Vliet, directeur Coca-Cola Enterprises Nederland en Tim Bolck, horeca-directeur Bacardi Nederland. Zij kregen een originele bowlingkegel met bedrijfslogo uitgereikt door Borsato en algemeen directeur Rick Claus.

Claus verwees in zijn openingsspeech naar de speciale band tussen Claus en Borsato, die al veel optrad in de evenementenlocatie voordat hij nationale bekendheid verwierf. Daarnaast sprak hij zijn grote waardering voor Borsato’s ondernemerschap uit.

Vijftig jaar

De ouders van Rick en Leo Claus wisten in 1969 niet dat zij in de vorm van het bowlingcentrum ‘Haarlem Bowling’ ook de eerste bouwsteen legden van het huidige hospitality-concern. Rick Claus: “In 1980 openden wij een tweede locatie in Alkmaar met bowlingbanen, restaurant, bar en zalen. De naam veranderde in Claus Partyhouse en voor die tijd innovatieve vormen van ‘uit eten gaan met beleving’ werden geïntroduceerd: barbecue, steengrillen en hotplate. Tien jaar later startten wij in Hoofddorp met de derde en grootste vestiging, Claus PartyWorld. Na de brand in Alkmaar werd gefocust op de uitbouw van de locatie in Hoofddorp, met het recentelijk uitgebreide Courtyard by Marriott Amsterdam Airport en Papa’s Beach House.”

Courtyard Marriott Amsterdam Airport is uitgebreid met 6000 vierkante meter, waaronder 112 nieuwe kamers en een auditorium voor 330 personen. Via de overdekte passage kunnen gasten zich gemakkelijker vanuit het hotel naar één van de ruimten van Claus verplaatsen voor een meeting, event en/of een diner in één van de locaties.