Mariska Pater - Directeur GCB

Mariska Pater verlaat Groningen Congres Bureau

Mariska Pater heeft na ruim twintig jaar voor het Groningen Congres Bureau te hebben gewerkt, besloten om een wending aan haar carrière te geven. Per 1 januari 2019 treedt zij terug als directeur en is haar dienstverband met GCB beëindigd.

Mariska Pater is in 1999 bij het GCB begonnen. In 2013 volgde zij Jaap Westerhuijs op als directeur. Onder haar leiding heeft het GCB veel betekend voor de Groninger congresmarkt, stelt het bestuur. Naast de voornamelijk meerdaagse internationale wetenschappelijke congressen werden de activiteiten van het GCB uitgebreid met grootschalige reünies.

Groningen congresstad

“Het GCB is een prachtige en professionele organisatie”, zegt Pater. “Onmisbaar voor de promotie van Groningen als congresstad en onmisbaar voor het behoud van haar positie in de top 10 van Nederlandse congressteden. Het was voor mij een eer hier aan een bijdrage te mogen leveren. Na twintig jaren ben ik toe aan een volgende stap in mijn carrière. Ik ga de komende maanden de tijd nemen om mij hier op te beraden.”

Arjan Doornbos

Het bestuur van het Groningen Congres Bureau is Mariska Pater erkentelijk voor haar inspanningen voor het GCB en gunt haar een mooi vervolg van haar carrière. De directievoering wordt tijdelijk waargenomen door Arjan Doornbos.