MartiniPlaza behaalt gouden Green Key

MartiniPlaza heeft als eerste Groningse congreslocatie die bij het stimuleringsproject "Duurzame Hotels en Congreslocaties Groningen" is aangesloten de Gouden Green Key behaald. Het stimuleringsproject is een initiatief va de Gemeente Groningen en Marketing Groningen met als doel om tot een structureel duurzamere congres- en hotelsector in Groningen te komen.Green Key is een internationaal energie- en milieukeurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Deze branche kent verschillende typen organisaties met elk hun eigen doelgroepen en specialisme. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) heeft voor een aantal sectoren een Green Key programma ontwikkeld. Er zijn drie classificaties; goud, zilver en brons.

Het behalen en voeren van de Green Key heeft vele voordelen. Een aantal op een rij: Een congreslocatie met Green Key certificaat vermindert aantoonbaar de druk op het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en door minder afval te producere; het systeem helpt om milieuprestaties te monitoren en daarmee verbruik en kosten te beheersen; deze milieuefficiënte aanpak levert ondernemingen een kostenbesparing van tien tot dertig procent op; het behalen van het milieukeurmerk Green Key biedt congreslocaties een middel om te communiceren over hun milieuprestaties; Green Key is internationaal bekend en geeft als onafhankelijk label gasten en overheid vertrouwen op een aantoonbaar verantwoord milieu- en duurzaamheidsbeleid van de ondernemer. 

MartiniPlaza-directeur Jan Geert Vierkant: “We zijn er bijzonder trots op dat we direct de gouden classificatie hebben gekregen. Steeds vaker krijgen we de vraag van congresorganisatoren hoe duurzaam onze locatie is. Met de Green Key certificering kunnen we aantonen dat we voldoen aan de hoogst gestelde eisen om de druk op het milieu zo veel mogelijk te verlagen. Het afgelopen jaar hebben we veel zaken aangepast en vervangen om aan de eisen te voldoen. Zo zijn alle kranen, en dat zijn er veel in MartiniPlaza, voorzien van een waterbesparend filter, zijn we zo veel mogelijk overgegaan op LED verlichting, is het inkoopbeleid aangepast en is de afvalscheiding nog verder doorgevoerd.”