Max Brown Museum Square geopend

Max Brown Hotels heeft de deuren geopend van Max Brown Museum Square, gelegen aan het Museumplein in de Jan Luijkenstraat. Nadat in november 2014 Max Brown Canal District gelanceerd is op de Herengracht in Amsterdam, is de Max Brown community uitgebreid met een tweede ‘urban residence’ in de directe omgeving van het Rijksmuseum, Stedelijk en Van Gogh Museum.
 “Max Brown is een lifestyle boutique merk waarin het contact tussen de reiziger, de buurt, de lokale ondernemer en het hotel team centraal staat”, aldus Bram van der Hoek, Managing Director van Europe Hotels Private Collection, waar Max Brown Hotels onderdeel van uitmaakt. “Elke locatie geldt als een ontmoetingsplek voor mensen met ambitie, reislust en culturele nieuwsgierigheid, en waarbij het draait om het delen van insider tips, ervaringen en unieke verhalen. We willen niets geheim laten. Alle ins & outs van de stad worden verzameld, en gedeeld met onze gasten, die het op hun beurt doorgeven aan de volgende Max Brown gast. Dat gebeurt zowel fysiek op locatie als via sociale media. Nu nog alleen lokaal, maar straks ook internationaal.”

Max Brown Museum Square is gevestigd in vier historische Amsterdamse herenhuizen op de Jan Luijkenstraat. Interior designer Saar Zafrir is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 64 hotelkamers. Het hotel ademt de sfeer van een eigenzinnig huis van een goede vriend, maar met een eigen twist. De kamers hebben bijvoorbeeld wanden van bruin leer gecombineerd met design in natuurtinten. Het Museumkwartier is een culturele ‘speeltuin’ voor liefhebbers van ‘playfull art’, wat duidelijk terug te vinden is in het interior design van Saar Zafrir.

In 2016 gaat Max Brown de grenzen over en staan er openingen op de agenda van Max Brown Ku’damm in Berlijn en Max Brown Midtown gevestigd in Düsseldorf.

Max Brown Hotels is onderdeel van Europe Hotels Private Collection (EHPC), een onafhankelijke hotelmanagement-organisatie gevestigd in Amsterdam. EHPC beheert een collectie van individueel ontworpen hotels in Europa en creëert lifestyle hotel concepten en merken.