MECC Maastricht zoekt Business Development Manager Congressen | Conference Matters

MECC Maastricht zoekt Business Development Manager Congressen

Ter uitbreiding van het team Business Development is MECC Maatsricht is op zoek naar een pro-actieve Business Development Manager Congressen met doorzettingsvermogen, voor een fulltime dienstverband.

Het verhaal van MECC Maastricht gaat over een team van mensen. Een team dat handelt vanuit de overtuiging om meer te geven dan verwacht. Het klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet. Het is dat attente telefoontje wanneer je klant een belangrijke dag heeft, het flesje wijn dat als geschenk voor je klaar staat als je bij ons op bezoek bent geweest, het proactief meedenken over een breed scala van vraagstukken en zelfs de bereidheid om ‘s nachts je bed uit te komen wanneer men je nodig heeft. Voor ons is niets te gek. Waarom? Voor ons is maar één onderdeel echt belangrijk: het succes van onze klanten. Om dat te bereiken, zijn we bereid verder te gaan dan verwacht. We zoeken de grenzen op van verwachtingen. Het doel is ze te overtreffen. Oftewel, voorbij de grenzen gaan om boven onszelf uit te stijgen. Niet alleen in klanttevredenheid. Ook in de letterlijke vorm. Vanuit MECC Maastricht kunnen onze klanten de grenzen over. Om boven zichzelf uit te stijgen. Als een poort naar Europa met drie landsgrenzen binnen een half uur rijden. Een unieke mix waarin wij geloven. Een mix die met twee woorden te vatten is. Ben je daar naar op zoek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het team Business Development maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing & Sales en is verantwoordelijk voor het contracteren van organisatoren van beurzen, congressen en evenementen, in zowel binnen- als buitenland. Met het aantrekken van deze evenementen levert MECC Maastricht een bijdrage aan de economische spin-off voor de stad Maastricht. Het team bestaat op dit moment uit vijf Business Development Managers die zich ieder richten op een eigen deel van de markt.

Functieomschrijving

Je vervult een veelzijdige en zelfstandige functie waarin je, binnen een inspirerende omgeving, business creëert voor de organisatie én de stad Maastricht. Je uitdaging ligt in het aantrekken van nieuwe internationale (niet-medische) associatie- en verenigingscongressen die bij voorkeur een link hebben met de speerpunten van deze regio (Chemie, Materials en Smart Services). In deze functie krijg jij de kans om samen met belangrijke stakeholders als de Universiteit Maastricht, de Brightlands Campussen en het Maastricht Convention Bureau initiatieven te ontplooien om congressen voor de stad te winnen. Het is daarom belangrijk dat je op een juiste manier de samenwerking weet te stimuleren tussen deze verschillende actoren.

 • Je gaat pro-actief op zoek naar kansen om congressen aan te trekken.
 • Je ontwikkelt samen met de stakeholders initiatieven om congressen naar Maastricht te halen.
 • Je acteert als projectleider van deze congresinitiatieven en begeleidt deze van A tot Z (van bidfase tot aan contractondertekening).
 • Je produceert bidboeken en presentaties naar gelang de wensen van het desbetreffende congres.
 • Je neemt deel aan destinatiebeurzen, netwerkbijeenkomsten en brancheactiviteiten om je internationale netwerk te vergroten en business te genereren.
 • Je bent gemiddeld 5-10 keer per jaar actief in het buitenland (voornamelijk Europa) om deel te nemen aan een beurs of op bezoek te gaan bij een associatie of vereniging.

We vragen:

 • Een relevante, afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare commerciële functie.Een relevante, afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Ervaring binnen de congreswereld, met name op het gebied van associatie- en verenigingscongressen is een pré.
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren met een divers pallet aan stakeholders.
 • Gevoel voor politiek en weet op het juiste moment de juiste mensen te betrekken bij initiatieven.
 • Je bent een lobbyist pur sang en weet mensen aan je te binden.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en beschikt over een lange adem om congressen te winnen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je identificeert je met de kernwaarden van het MECC en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.

Wij bieden:

MECC Maastricht biedt je een uitdagende fulltime functie in een dynamische branche waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Je kunt jouw energie en flexibiliteit alle ruimte geven in deze veelzijdige functie. Je komt te werken in een enthousiast, ervaren en collegiaal team.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jordy Rijksen via telefoon: +31 (0)6-51108729 of email: jordy.rijksen@mecc.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Petra van Leeuwen, HR Manager via telefoon +31 (0)43-3838318. De sluitingsdatum voor deze vacature is 16 december a.s.

Jouw reactie kun je sturen naar: sollicitaties@mecc.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.