MECC zoekt business development manager vakbeurzen | Conference Matters

MECC zoekt business development manager vakbeurzen

Het Maastrichts Expositie & Congres Centrum (MECC) heeft een vacature voor een business development manager vakbeurzen. De kerntaken van de functie zijn onder andere het actief bouwen aan een zo groot mogelijk netwerk, het pro-actief benaderen van potentiële klanten met de focus op vakbeurzen en het ontwikkelen van initiatieven om de USP”s van MECC Maastricht én de stad Maastricht te benadrukken.
Het Maastrichts Expositie & Congres Centrum (MECC) is een moderne, dynamische organisatie die zich bezighoudt met het organiseren en accommoderen van talrijke beurzen, congressen en grootschalige culturele en sportieve evenementen.

Voor het voortzetten en uitbreiden van onze commerciële activiteiten zoeken wij een:

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER VAKBEURZEN M/V
Fulltime

De functie
De kerntaken van deze functie zijn:
• Actief bouwen aan een zo groot mogelijk netwerk, voortbordurend waar mogelijk op alle kennis en contacten die reeds aanwezig zijn binnen onze organisatie. De focus bij deze functie ligt op een netwerk binnen het marktsegment vakbeurzen (in 1e instantie binnen de sectoren, gezondheid wetenschappen, chemie, energie en technologie).
• Pro-actief benaderen van potentiële klanten met de focus op vakbeurzen.
• Acquisitie van nieuwe evenementen van de ons omringende bedrijven voor onze Venue consultative selling.
• Initiatieven ontwikkelen om de "Unique Selling Points" van MECC Maastricht én de stad Maastricht te benadrukken.
• Vaststellen, samen met directe collega’s, van het jaarlijkse sales- marketingplan en bijbehorende begroting.

Het gaat hier om een veelzijdige en zelfstandige verkoopfunctie waarin je zelf binnen een dynamische setting business creëert voor MECC Maastricht én de stad Maastricht.
Je moet weten wat er speelt en vanuit die kennis gezien worden als volwaardig sparringpartner van onze relaties dan wel (potentiële) klanten.
Je moet om kunnen gaan met een (soms heel) lange leadtime.

Juist als je in staat bent ook nieuwe evenementen aan onze agenda toe te voegen ben je de man/vrouw die wij zoeken voor deze functie.

Jouw profiel
Voor deze functie zoeken we iemand die zelf zijn/haar speelruimte wil bepalen en het leuk vindt om baanbrekend te bouwen aan een nieuw en zo groot mogelijk netwerk, daarbij wel voortbordurend op alle kennis en contacten die reeds aanwezig zijn binnen onze organisatie.

Je bent een commerciële, resultaatgerichte verkoper die goed gedijt in een zakelijk netwerk en die toe is aan tenminste een 2e stap in zijn/haar carrière. Iemand bij wie het creëren van business in het bloed zit. Iemand die netwerken leuk vindt en weet wat “consultative selling” inhoudt.

Opleiding: Relevante opleiding op HBO- niveau (bijv. HHS, HEAO CE, NHTV)
Ervaring: Minimaal 3 jaar ervaring in een commerciële functie in de zakelijke dienstverlening (daarbij is ervaring in de evenementenbranche of uitgeverij een pre). Kennis van cq ervaring met een van de navolgende sectoren is nadrukkelijk een pre: gezondheid, wetenschappen, chemie, energie dan wel technologie.
Talen: Beheersing Nederlandse en tenminste Engelse taal in woord en geschrift (kennis van Frans en/of Duits is een pré)

Al onze medewerkers willen wij graag karakteriseren als commercieel, klantgericht, flexibel, oplossingsgericht, proactief, teamworker en loyaal.

Ons aanbod
MECC Maastricht biedt je een afwisselende functie in een dynamische branche waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Je kunt jouw energie, flexibiliteit en passie voor het vak alle ruimte geven, ze zullen tevens ten volste benut worden. Werken bij een professionele en gedreven organisatie, onderdeel van Amsterdam RAI. Ontwikkelingsmogelijkheden, een goed salaris en een dito arbeidsvoorwaardenpakket.

Solliciteren?
Je sollicitatie kun je richten aan mw. mr. M.S. Ostendorf, Manager HR, via Postbus 1630, 6201 BP Maastricht dan wel per email via hrm@mecc.nl.

Voor nadere informatie over deze functie kun je inwinnen bij mw. M.E.M. van der Heijden, Manager Venue, via telefoonnummer 043 3838355.
Met vragen voor de afdeling HRM over deze functie kun je terecht via email, hrm@mecc.nl. Als je jouw telefoonnummer in je email vermeldt kunnen we ook telefonisch contact opnemen om je vraag te beantwoorden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

N.B. Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als je ons een brief met c.v. (curriculum vitae) in word toestuurt