Meetingplanners rallyen duurzaam door Noordwijk

De Noordwijk Space Rally bracht op donderdag 8 oktober meeting- en congresplanners in contact met Noordwijk en haar congres- en vergaderlocaties. Binnen het thema ‘Space en Duurzaamheid’ werd de rally gereden in negentien duurzame, vooral elektrische, auto’s.
Het ontvangst en de start van de rally was bij het bedrijf Decos, dat oplossing biedt voor duurzaam ondernemen en zelf huist in een papierloos en klimaatneutraal kantoor  in de vorm van een meteoriet. Na een powerspeech van CEO Paul Veger over ‘paperless office’ en een uitleg over het routeboek, kon de rally beginnen.
 
De ruim 65 deelnemers reden een route door onder andere de wasstraat van vervoersbedrijven Brouwer’s Tours en Koninklijke Beuk en het vliegveld Valkenburg en werden ondertussen onderworpen aan allerlei vragen over zakelijk Noordwijk. Ook stond er een speurtocht door Golden Tulip Noordwijk Beach op het programma. Bij pitstoplocaties St(r)andplaats Nederzandt en kenniscentrum de Baak Seaside, werden de deelnemers opgeladen door middel van powerspeeches. Via het historische Noordwijk Binnen finishte de Space Rally bij Space Expo, voor de netwerkborrel en prijsuitreiking.
 
Het team van NH Conference Centre Leeuwenhorst wist de meeste vragen juist te beantwoorden en won zo de beker. Ook was er nog een prijs voor het team dat de Rally het duurzaamst wist te rijden. Dit werd gemeten door middel van de door Decos ontwikkelde app ‘Drive Flo’, die de rijprestaties van de deelnemers nauwlettend in de gaten hield. Het team van Grand Hotel Huis ter Duin ontving een speciaal 3D-geprinte bokaal uit handen van Decos.
 
Organsator Noordwijk Marketing heeft in samenwerking met Stichting Duurzaam Organiseren (SDO) vooraf gekeken hoe het event zo duurzaam mogelijk georganiseerd kon worden. Daarbij werd gelet op verschillende aspecten van de Barometer Duurzame Evenementen (BDE) zoals de locaties, catering, de organisatie en mobiliteit.