Meetingselect social distance seating

Meetingselect integreert social distance seating in online booking tool

Meetingselect heeft een nieuwe zoekfunctionaliteit ontwikkeld voor social distance seating op anderhalve meter om ervoor te zorgen dat bijeenkomsten weer veilig georganiseerd kunnen worden in overeenstemming met zowel de voorschriften van het eigen bedrijf alsook de nieuwe regels vanuit de overheid per land.
In samenwerking met grote hotelketens heeft het Nederlandse bedrijf een nieuw algoritme ontwikkeld om de complexiteit van de afstandseisen per type zaalopstelling en per locatie te berekenen op basis van de regelgeving van het desbetreffende land.

Sociale afstandsvereisten

Op basis van de voorkeur van de boeker voor de opstelling en de sociale afstandsvereisten, zal de online booking tool automatisch locaties en vergaderruimten voorstellen die hieraan voldoen, waardoor het zoeken en aanvragen van offertes minder tijdrovend is.

Covid-19 service

Tijdens de eerste weken van de COVID-19 pandemie heeft Meetingselect intensief contact gehad met boekers en locaties om ervoor te zorgen dat de geboekte vergaderingen naar nieuwe data verplaatst konden worden. “Mede door de langdurige relaties en het hoge volume in de vergaderbranche heeft Meetingselect tijdens de COVID-19 crisis, besparingen tot wel 70 procent voor klanten kunnen realiseren”, zegt Anouk Roohé, medeoprichter van Meetingselect.

“Toen klanten massaal vergaderingen en groepsboekingen moesten annuleren, zijn we gezamenlijk met de hotel -en meeting industrie in contact getreden om de beste situaties voor locaties en klanten te realiseren. Klanten zien met een druk op de knop waar al hun bijeenkomsten geboekt zijn en hoeveel besparingen zijn gerealiseerd. Ook zien wij sinds vorige week weer een toename van het aantal externe vergaderingen wat positief nieuws is voor onze branche.”

Social distance seating

Met de aan Meetingselect toegevoegde social distance seating functionaliteit hebben meetingplanners nu een hulpmiddel bij het boeken van vergaderlocaties en congreshotels waarbij deelnemers met gepaste en veilige afstand bijeenkomen in de gewenste zaalopstelling.