Edwin Keijzer geeft zijn presentatie in de huiskamer van MeetWell

MeetWell – Een toonzaal als meeting locatie

Hotelvisie 2013 start nog in een normale meeting zaal. Een lichte vierkante ruimte, met tegen de wand een groot scherm, ervoor rijen stoelen en – het snelst bezet – achteraan nog een rij tafels en hoge stoelen voor de backbenchers. Maar als de groepen worden opgesplitst zijn het een huiskamer, een sauna en massagestoelen die het decor vormen.

De initiatiefnemers van MeetWell, gevestigd op een bedrijventerrein net buiten ‘s Hertogenbosch, hebben het slim bedacht.

Het begon met The Art of Living Well, een gezamenlijke toonzaal van bedrijven die hun geld verdienen met projectinrichting. Aanbieders van zwembaden, open haarden, spa’s, houten vloeren, audio-apparatuur en dergelijke en adviseurs die bijvoorbeeld zorgen voor een optimale sfeerbeleving en energie-efficiëntie. Een goed voorbeeld van samen sterk.

En in die entourage van uitgestalde producten ontvangen ze nu ook bijeenkomsten. Het eigen evenement Hotelvisie brengt de hoteleigenaren als potentiële doelgroep voor de projectinrichting en de meeting industrie als opdrachtgever voor de eigen meeting locatie bijeen.

Het thema ‘Wellness in de hotelbranche’ is de logische keuze voor de eerste editie. Ewoud Hoogendoorn van HorwathHTL verduidelijkt dat het Hosta-onderzoek heeft aangetoond dat hotels met Wellness-faciliteiten gemiddeld op een hogere kamerprijs mogen rekenen. Voorzitter Ruud Janssen duikt via een empathy map wat dieper in op het begrip welbevinden.

Daarna volgt de route door het pand met korte sessies. Het meest aansprekend is de huiskamersessie van Edwin Keijzer van Eclectic projects. Hij laat zien hoe je de behoefte aan connectiviteit en controle over de omgeving van hotelgasten kan vervullen en hoe je met kleine aanpassingen de sfeer van een ruimte kan verbeteren. Zijn verhaal is aangepast aan de huidige tijd, dus suggesties die geen hoge investeringskosten vergen.

Edwin Keijzer geeft zijn presentatie in de huiskamer van MeetWell

Nadat iedere groep de vier sessies heeft gevolgd, rest de afsluiting in de lounge-ruimte op de bovenste etage. Die kun je weer meer associëren met een evenementenruimte. Alhoewel het in het buitenterras geïntegreerde zwembad met doorkijk op het bedrijventerrein je laat beseffen in een afwijkende locatie te zijn.

Zie hier de weergave van Hotelvisie 2013 op Storify